Vergroenen

Aan de slag met Vergroenen

Is de school en de buurt de saaie en grijze schoolomgeving beu gezien? Dan is het hoog tijd om deze te vergroenen! In een meer natuurlijke omgeving gaan leerlingen heel wat ontdekken. Vergroenen hoeft zeker geen groot en duur project te zijn. Een school kan zelf de handen uit de mouwen steken door bijvoorbeeld te gaan ‘tegelwippen’.

Ga aan de slag met de leerlingen om stap voor stap te zorgen voor een groenere schoolomgeving. Tegelwippen kan iedereen!

Vervang stenen door een (mini)tuin, moestuin of bloemenweide. Bij weinig plaats of bij een smal voetpad is mogelijk een geveltuintje een oplossing.

Binnenkort staan hier enkele ideeën ter inspiratie samen met concrete tools en stappenplannen om mee aan de slag te gaan.

Inspiratie Laat je ook inspireren door andere scholen die je voorgingen:

Tip! Tot oktober 2023 kan je meedoen aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen. Extra motivatie om er snel in te vliegen!

Claim een tentakel

Heeft de school een leuke actie gedaan om de schoolomgeving te vergroenen? Claim dan een gouden tentakel! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees alles over de Octopusjaarwedstrijd.