Vergroenen

Aan de slag met Vergroenen

Is de schoolomgeving eerder grijs, saai en verhard? Wil de school iets doen aan het milieu? Dan is vergroenen van de schoolomgeving een oplossing. Meer groen zorgt voor ruimte voor water, het maakt de omgeving klimaatbestendiger en zorgt voor meer biodiversiteit. Denk hierbij aan vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Het hoeft geen groot en duur project te zijn. De school kan zelf de handen uit de mouwen steken. Ga aan de slag met  geveltuintjes, tegelwippen, groene boomspiegels …

Een groene omgeving is veel leuker en gezonder. Onderzoek wijst uit dat meer groen leidt tot minder stress. Het prikkelt de fantasie van kinderen en maakt hen creatief in hun spel. Ook geraken kinderen op die manier meer vertrouwd met de natuur. En tegelijkertijd komt vergroening ten goede van het klimaat.

Ga aan de slag met deze acties:

Maak gebruik van deze actiefiches om op een laagdrempelige manier met de school te werken aan een groene schoolomgeving.

Claim een tentakel

Heeft de school een leuke actie gedaan om de schoolomgeving te vergroenen? Claim dan een gouden tentakel voor 31 mei 2024! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees alles over de Octopusjaarwedstrijd.