Samen stappen en trappen

Stappen en trappen

Strappen? Dat staat voor stappen en trappen! Op vrijdag 22 september 2023 stappen en trappen meer dan 1300 Octopusscholen voor het klimaat. Tijdens deze autoluwe schooldag komen duizenden leerlingen over heel Vlaanderen te voet of met de fiets naar school. Door de auto aan kant te laten staan, creëren ze een aangename en rustige schoolomgeving. Gevolg: minder CO2-uitstoot, een veiligere schoolomgeving en extra geconcentreerde leerlingen in de klas. Lees hier alles over de voordelen van strappen.

In het schooljaar 2023-2024 draait alles rond klimaat. Vandaag de dag kan je niet meer om de klimaatopwarming heen: hete zomers, verminderde biodiversiteit, tekorten aan grondstoffen, … Het is hoog tijd om in actie te schieten! Ouder, grootouder, leerling, leerkracht, … Elk van ons kan zijn of haar steentje bijdragen voor een beter klimaat. Dagelijks opnieuw kiezen om op een duurzame manier naar school te gaan, heeft een enorme impact. Maar er zijn ook verschillende andere campagnes die de school kan doen voor het klimaat, zowel tijdens Strapdag als tijdens de rest van het schooljaar.

Maak van Strapdag een totale belevenis dankzij het Straplied en de verschillende inspirerende opdrachten om stappen en trappen extra in de kijker te zetten!

Nieuw! Door deel te nemen aan Strapdag verdient de school een gouden tentakel. Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees hier alles over de Octopusjaarwedstrijd.


Stappen en trappen voor het klimaat
thema klimaat
Actiematerialen Strapdag
Stappenplan stappen en trappen
Registreer
Straplied
Inspiratie voor stappen en trappen
Tentakel Strapdag
Strapraadsel

Claim je tentakel

Deelgenomen aan Strapdag? Claim een gouden tentakel voor jouw school! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees alles over de Octopusjaarwedstrijd.