Strapdag viert 15-jarig bestaan

Iedereen Strapkampioen!

Op vrijdag 17 september 2021 viert de Strapdag haar 15de verjaardag. Traditioneel komen op deze dag alle leerlingen te voet of met de fiets naar school. Scholen organiseren allerlei toffe activiteiten. De activiteiten krijgen dit jaar een feestelijk jasje. De campagne is een vast onderdeel van de Week van de Mobiliteit die jaarlijks plaatsvindt van 16 tot en met 22 september. De Strapdag is een onderdeel van het lidmaatschap Octopusschool. Scholen van een Octopusgemeente schrijven gratis in. Mis het niet!

Strappen is gezond en goed voor het milieu!

De doelstelling van de Strapdag  is enerzijds benadrukken dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en laagdrempelig is. Anderzijds vraagt de Strapdag meer ruimte voor stappers en trappers in de schoolomgeving. 

Doelstellingen van de Strapdag


Strapdag staat dit jaar in het teken van het WK Wielrennen

Op vrijdag 17 september viert de Strapdag haar 15de verjaardag. Om komende editie nog feestelijker te maken, staat de campagne in het teken van het WK Wielrennen. De activiteiten krijgen een tof WK-jasje en voor elke verjaardagskaars staat een WK opdracht. Voor deze editie slaat de Strapdag de handen in elkaar met Sport Vlaanderen en Moev

Nog dit schooljaar zijn de opdrachten bekend, zo kan de school dit goed voorbereiden tegen 17 september. Er zijn zowel creatieve als sportieve opdrachten,  zowel eenvoudige opdrachten als opdrachten met wat meer uitdaging. Scholen kiezen zelf wat ze willen doen. Kies er één, vijf of kies ze allemaal en verdeel ze over de verschillende klassen. Het kan allemaal! 
Hoe meer opdrachten een school doet, hoe meer kans op één van de vele prijzen. 

Houd steeds rekening met de veiligheidsvoorschriften van het moment en de maatregelen bepaald voor het basisonderwijs.

Volg het strappenplan

Het Octopusplan heeft een kant-en-klaar strappenplan voor een geslaagde organisatie van de Strapdag. 

STRAP 1: Schrijf de school in als Octopusschool

STRAP 2: Start de voorbereidingen voor de Strapdag

STRAP 3: Communiceer over de Strapdag

STRAP 4: Registreer jullie gekozen strapactiviteit

STRAP 5: Nodig de lokale pers uit

STRAP 6: STRAPDAG, maak er een mooie dag van

STRAP 7: Doe mee aan de strapwedstrijd

STRAP 8: Blijven strappen

Bekijk het volledige strappenplan


Goed gevulde materialenkit voor elke school

Elke ingeschreven Octopusschool ontvangt begin september een kant-en-klaar actiepakket om de Strapdag te organiseren. Het Octopusplan  voorziet strapbandjes, bladwijzers, affiches, het nieuwe straplied en een optionele strapbanner voor aan de schoolpoort.

Ontdek hier alle campagnematerialen

 


Ontdek het Straplied

Het straplied zet traditioneel alle leerlingen en leerkrachten in beweging. Het campagnelied zorgt voor enthousiasme en geeft de strapboodschap op een toffe manier mee. Scholen kunnen vooraf het lied en dansje al inoefenen. In de materialenkit zit een single met het straplied. Download de tekst en partituur van de vorige edities via  ‘Straplied’.


 Win één van de vele prijzen met de Strapwedstrijd

Naar jaarlijkse gewoonte kan elke school of leerling deelnemen aan de Strapwedstrijd. Win een toffe prijs zoals een Octopus Verkeersshow, een praktijksessie Dode Hoek met een echte vrachtwagen, educatieve boekenpakketten, gadgets, fietsverlichting, handpoppen, enz.
Lees meer over de Strapwedstrijd


Wil jij ook mee Strappen?


Schrijf je school in als Octopusschool. Naast de Strapdag, doet de school mee aan de Flitscampagne en de beweegcampagne Parkour in het voorjaar. De school ontvangt  toegang tot het educatieve leerplatform Octopus Verkeersland. Lees meer over het lidmaatschap