Strapdag – save the date vrijdag 16 september 2022

STATUS MATERIALEN – ARMBANDJES

Strapdag op 17 september zet duizenden leerlingen in beweging

Vrijdag 17 september staat de 15de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Verplaats je dagelijks actief naar school en sta versteld van de vele voordelen dat het strappen biedt. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat. Tot dat laatste kan iedereen een steentje bijdragen door zich minstens 1 of 2 keer per week duurzaam te verplaatsen. Scholen die strappen ontvangen leuke actiematerialen zoals een strapkaart met raadsel, affiches, strapbandje voor elke leerling en veel meer.

Waarom strappen zo belangrijk is!

Doe mee aan de knotsgekke WK opdrachten en win fantastische prijzen!

De Strapdag bestaat 15 jaar en krijgt een extra feestelijk kleedje. De campagne staat in het teken van het WK Wielrennen. Voor elke verjaardagskaars is een knotsgekke WK opdracht bedacht. Ontwerp een WK shirt, organiseer een kampioenenontbijt, plan een dagelijkse WK opwarming of win de wedstrijd ‘traagste WK slak’! Op het einde van de dag is iedereen Strapkampioen! Deze toffe activiteiten zijn het resultaat van een samenwerking tussen het Octopusplan, Sport Vlaanderen en Moev. Bezorg ons een toffe foto van de opdracht of een cool filmpje en win één van de vele prijzen uit de Strapdag prijzenpot!

   

Ontdek alle opdrachten. Ontdek het prijzenpakket.

Straplied met coole choreo!

Naar jaarlijkse gewoonte dansen, zingen en springen alle strappers op het nieuwe Straplied. Het werd opnieuw een pareltje. Zing en dans jezelf naar het kampioenenpodium! Het lied is gemaakt door Theater Tieret en Pieter Peirsman (Slow Pilot). Bekijk de videoclip en smeer je benen in!

Het nieuwe Straplied met video!

Waarom je zeker moet strappen op vrijdag 17 september!