Samen sterk Strappen op vrijdag 16 september!

Vrijdag 16 september staat de 16de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat. Via de campagne sensibiliseren en motiveren scholen ouders en kinderen om zich actief naar school te verplaatsen. En dit ook te blijven doen tijdens het schooljaar.

Scholen die meedoen aan de Strapdag ontvangen leuke actiematerialen zoals affiches, bladwijzers met raadsel, strapbandje voor elke leerling. Bovendien is er elk jaar een nieuw Straplied met dansje en kunnen scholen prijzen winnen met de Strapwedstrijd.

Doe mee aan de Strapopdrachten en win fantastische prijzen!

Elk jaar staan er leuke Strapopdrachten op de planning. Elke opdracht heeft een link met ‘Strappen’. Zo kan je de Strapdag (of zelfs Strapweek) invullen met meerdere toffe opdrachten rond verkeer, schoolomgeving en het thema ‘Solidariteit’.

Straplied met coole choreo!
Het nieuwe lied komt eind augustus online!!

Naar jaarlijkse gewoonte dansen, zingen en springen alle strappers op het nieuwe Straplied. Het lied zal opnieuw worden gemaakt door Theater Tieret en Pieter Peirsman (Slow Pilot). Bekijk hieronder het Straplied van vorig jaar. 

Waarom je zeker moet strappen!