Strapdag

(c) Kurt Stockman

Dit jaar gaat de 15de editie van de STRAPDAG door. Maar liefst 400.000 kinderen uit 1500 scholen doen jaarlijks mee aan de actie. Op de Strapdag komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is.

Strappen voor een gezonde schoolomgeving

Duurzaam woon-schoolverkeer heeft alleen maar voordelen:

  • Minder chaos aan de schoolpoort
  • Goed voor het milieu
  • Minder wagens in de schoolomgeving verbetert de luchtkwaliteit
  • Goed voor de gezondheid
  • Bevordert sociaal contact en zelfontplooiing

Bekijk hier de visie van Schoolomgeving 2.0 waarbij naast verkeersveiligheid van schoolomgevingen ook aandacht gaat naar vergroening, beweging en sociaal contact>

Goed gevulde materialenkit voor elke school

Elke ingeschreven Octopusschool ontvangt begin september een kant-en-klaar actiepakket om de Strapdag te organiseren. In het pakket zit o.a. een strapbandje (uit gerecycleerd PET materiaal) en een bladwijzer met spel voor elke leerling, affiches, straplied op single, enz.
Ontdek hier alle campagnematerialen >

 

Doe mee aan de Strapwedstrijd en win

Naar jaarlijkse gewoonte loopt er een strapwedstrijd. Er zijn heel wat toffe prijzen te winnen zoals een Octopus Verkeersshow, Praktijksessies Dode Hoek met een echte vrachtwagen, educatieve boekenpakketten en veel meer.
Lees meer over de wedstrijd >


Deelnemen aan de Strapdag kan enkel als Octopusschool

Scholen die lid zijn van het Octopusplan (Octopusschool) ontvangen materialen (affiches, strapbandjes, straplied, enz) om de campagne uit te werken. Dankzij de Octopusgemeenten (+/- 145) kunnen de scholen op het grondgebied van deze gemeenten zelfs kostenloos lid worden. De inschrijfperiode loopt van april tot begin juni via onze website. Mis het niet!

Meer informatie over het lidmaatschap