Samen stappen en trappen

Strappen? Dat staat voor stappen en trappen! De volgende Strapdag vindt plaats op vrijdag 20 september 2024. Tijdens deze autoluwe schooldag komen duizenden leerlingen over heel Vlaanderen te voet of met de fiets naar school. Door de auto aan kant te laten staan, creƫren ze een aangename en rustige schoolomgeving. Gevolg: minder CO2-uitstoot, een veiligere schoolomgeving en extra geconcentreerde leerlingen in de klas.

Lees hier alles over de voordelen van strappen. Door dagelijks opnieuw te kiezen om op een duurzame manier naar school te gaan, draagt iedereen een steentje bij aan het klimaat. Een school kan daarnaast deelnemen aan verschillende andere Octopuscampagnes om mee te bouwen aan een beter klimaat en een veiligere schoolomgeving.

Nieuw! Door deel te nemen aan Strapdag verdient de school een gouden tentakel. Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees hier alles over de Octopusjaarwedstrijd.

Dit was Strapdag 2023

Op vrijdag 22 september 2023 stapten en trapten meer dan 1400 Octopusscholen voor het klimaat. Herbeluister het Straplied van 2023 en laat je inspireren door de verschillende opdrachten om stappen en trappen extra in de kijker te zetten – zowel tijdens Strapdag als gedurende de rest van het schooljaar.


Stappen en trappen voor het klimaat
thema klimaat
Actiematerialen Strapdag
Stappenplan stappen en trappen
Registreer
Straplied
Inspiratie voor stappen en trappen
Tentakel Strapdag
Strapraadsel

Claim je tentakel

Deelgenomen aan Strapdag? Claim een gouden tentakel voor jouw school! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees alles over de Octopusjaarwedstrijd.