Strapdag

Stappen en trappen naar school!

Save the date: vrijdag 22 september 2017

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht!

De strapdag zet de leuke aspecten van stappen en trappen in de verf

De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind! Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag. Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid. Scholen die lid zijn van het Octopusplan (Octopusschool) ontvangen materialen (affiches, ballonnen, strapbandjes, straplied, enz) om de campagne uit te werken. Via de jaarlijkse strapwedstrijd kunnen scholen ook heel wat mooie prijzen winnen.

Ondersteuning van partners

Het Octopusplan, initiatiefnemer van de campagne, richt zich naar scholen maar ook naar ouders, gemeentebesturen, provincies, organisaties, bedrijven en andere betrokkenen. De strapdag kadert jaarlijks binnen de Week van de Mobiliteit en kan rekenen op de ondersteuning van partners: Vlaamse overheid, De Lijn, NMBS, Suez, Abimo-Pelckmans uitgeverij, KETNET,…