Parkour

Ga met je klas op pad en beweeg!

De campagne Parkour van het Octopusplan wil kinderen creatief buiten laten bewegen. Het voorjaar is een uitgelezen moment om buiten te komen en samen te bewegen. Studies wijzen uit dat kinderen te veel stilzitten. Het verkeer is te druk, er is te weinig speelruimte, teveel leuke programma’s op televisie of er wordt liever op de tablet gespeeld……Het zijn enkele van de vele redenen.

Waarom buiten bewegen met Parkour?

  • Gezondheid van kinderen: verbeteren van de conditie, opbouwen van meer weerstand, ontwikkelen van sociale en motorische vaardigheden, tegengaan van obesitas,…
  • Verbeteren van de luchtkwaliteit: als we meer te voet of met de fiets naar school komen, zorgen we voor minder auto’s in de schoolomgeving wat de luchtkwaliteit ten goede komt.
  • Aandacht voor groene en kindvriendelijke schoolomgevingen: kinderen die buiten in de schoolomgeving bewegen, geven een duidelijk signaal naar het beleid met als doel hen te stimuleren de omgevingen kindvriendelijk, groen en kwaliteitsvol in te richten, met het oog op de gebruikers.

Parkour jij mee?

De campagne Parkour past binnen de doelstellingen van de ‘Schoolomgeving 2.0’ waarmee het Octopusplan gangmaker wil zijn van een nieuwe kijk op schoolomgevingen waar duurzame mobiliteit, meer beweging en recreatie, vergroening en goede luchtkwaliteit en samenwerking aan bod komen. Dit met het oog op het welzijn en de gezondheid van kinderen.


> Meer informatie over ‘Schoolomgeving 2.0’