Octopusstraat

Een Octopusstraat zorgt voor een kindvriendelijke, autoluwe schoolomgeving

Begin maart 2016 lanceerde het Octopusplan de allereerste Octopusstraat aan de Leuvense basisschool Paridaens. Deze bijzondere schoolstraat was het resultaat van een cocreatief proces tussen ouders, leerkrachten, directie, de schoolbuurt én het Octopusplan. Ondertussen vind je ook in andere gemeenten (Kontich, Wevelgem Lutlommel,…) Octopusstraten terug.


Een Octopuspaal met slagboom

De gekende Octopuspaal heeft een uitschuifbare slagboom met daarop een C3-verkeersbord waardoor er tijdelijk een doorrijverbod is. Twee vliegen in één klap: de straat is bij het begin en einde van de school afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en iedereen weet dat men zich in een schoolomgeving bevindt.

Het proces van idee tot en met realisatie en opvolging bestaat uit een aantal belangrijke stappen (participatie, briefing, implementatie, opvolging en. De organisatie ondersteunt ook gemeenten bij het realiseren van concrete projecten. Het Octopusplan geeft scholen en gemeenten leuke ideeën en tips om de Octopusstraat feestelijk in te huldigen (certificaat peter/meter voor de leerlingen, onthullen bareel, versieren Octopusstraat, enz.)


Voor het Octopus straatmeubilair werken wij exclusief samen met Wolters-Mabeg. U kan met technische vragen of een offerte op maat ook steeds bij hen terecht.

>Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

>Bekijk de Octopusbareel in onze webwinkel


 

Persartikels: