Campagnes

Kindvriendelijke campagnes zorgen voor enthousiasme en motivatie

Het Octopusplan heeft drie unieke campagnes waaraan scholen kunnen deelnemen. Elke campagne heeft een eigen insteek en doelstelling. Dankzij de mooie spreiding over het schooljaar en de gebruiksklare materialen is het voor scholen haalbaar om hieraan deel te nemen.


De Strapdag in september om kinderen en hun ouders te enthousiasmeren om te voet of met de fiets naar school te komen. Een wintercampagne FLITS die vooral in de donkere periode aanmoedigt om te blijven stappen en trappen met extra aandacht voor veiligheid en zichtbaarheid. Tenslotte laat Parkour kinderen op school, in de schoolomgeving én thuis bewegen in de frisse buitenlucht.

Scholen die lid zijn ontvangen van het Octopusplan leuke gebruiksklare materialen en gadgets. Naast de materialen zijn er vele extra’s ter beschikking op de website om de campagnes verder uit te werken. Elke campagne heeft een eigen wedstrijd waarbij scholen mooie educatieve (klas) prijzen kunnen winnen.

Met minimale inspanning kunnen scholen deelnemen aan kindvriendelijke en motiverende campagnes met een groot bereik. Voor het schooljaar 2018-2019 schreven bijna 1500 Octopusscholen zich in als Octopusschool.

Meer informatie over het lidmaatschap ‘Octopusschool’


Het Octopusplan streeft naar een duurzame aanpak. Nog meer dan voorheen hebben we aandacht voor onze ecologische voetafdruk.