Campagnes

Werk aan Schoolomgeving 2.0 dankzij de acht Octopuscampagnes

Octopusscholen en Octopusgemeenten zetten zich gedurende het hele schooljaar in voor meer groene, kindvriendelijke en verkeersveilige schoolomgevingen. De acht Octopuscampagnes zorgen ervoor dat dit op een laagdrempelige manier kan én met grote betrokkenheid van de leerlingen. De campagnes zorgen enerzijds voor bewustwording bij de leerlingen, bijvoorbeeld via Flits, en stimuleren anderzijds het zetten van kleine stappen door leerkrachten en leerlingen voor een veiligere schoolomgeving, bijvoorbeeld via Strapdag of Vergroenen.

Doe mee aan de campagnes en win leuke prijzen

Door deel te nemen aan de campagnes kunnen scholen vanaf dit schooljaar deelnemen aan de Octopusjaarwedstrijd. Daarbij zijn een heleboel leuke prijzen te winnen, met als hoofdprijs een groot Octopusfeest. Per deelname aan een campagne verdient de school een tentakel. Hoe meer tentakels een school behaalt, hoe groter de kans om de hoofdprijs te winnen.

Klimaat als jaarthema

Het thema dat bij alle campagnes centraal staat is klimaat. Dit onderwerp is vandaag de dag zeer actueel. De klimaatverandering heeft heel wat gevolgen, zowel in de eigen omgeving als in de wereld. Daarom is het belangrijk om samen met de leerlingen aandacht te besteden aan dit thema.

De jaarkalender

Volg onze activiteiten en wedstrijden op via de jaarkalender. Een Octopusschool ontvangt enkele van deze kalenders aan het begin van het schooljaar, samen met het strapmateriaal. Ideaal om in de klassen op te hangen! Download hier de digitale versie van de jaarkalender.

Werk samen met 1400 andere scholen in Vlaanderen

Om deel te nemen aan de campagnes en aan de jaarwedstrijd dient een school lid te worden. Schrijf in als Octopusschool en ontvang een uitgebreid materialenpakket en toegang tot het educatieve leerplatform Octopus Verkeersl@nd.