Octopusjaarwedstrijd

Octopusjaarwedstrijd

Word Octopusschool van het jaar!

Een échte Octopusschool zet zich in voor een groene, kindvriendelijke en verkeersveilige schoolomgeving, en dit gedurende het hele schooljaar! Er zijn talrijke manieren om dit te doen: je leerlingen motiveren om te voet of met de fiets naar school te komen op Strapdag, parkeerplaatsen omtoveren tot hippe zitruimtes via Parkeerplaats Vrij of aandacht schenken aan meer zichtbaarheid in het verkeer via Flits. Octopusplan heeft in totaal acht campagnes die een betere schoolomgeving nastreven. Octopusscholen kunnen meedoen aan de Octopusjaarwedstrijd door zich in te zetten voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving.

Nieuw! Voor elke campagne waaraan een Octopusschool deelneemt, verdient ze een gouden tentakel. Vanaf drie gouden tentakels kan de school talrijke prijzen winnen. Vanaf vijf gouden tentakels maakt ze kans op de hoofdprijs. Hoe meer tentakels, hoe groter de kans om te winnen. Kortom, bouw mee aan Schoolomgeving 2.0 en sleep daarbij ook nog eens leuke prijzen in de wacht.

Verdien voor elke campagne een gouden tentakel:

  1. Strapdag: stap of trap naar school op vrijdag 22 september 2023
  2. Flits: stap of trap naar school, met extra aandacht voor de zichtbaarheid in het verkeer tussen de herfst- en krokusvakantie
  3. Verkeerstelling: breng het verkeer in de schoolomgeving in kaart tussen 13 en 17 mei 2024
  4. Parkour: zet leerlingen aan tot meer bewegen, binnen én buiten de schoolmuren van 3 tot en met 7 juni
  5. Vergroenen: vergroen de schoolomgeving aan de hand van allerlei leuke projecten
  6. Gezonde Lucht: breng de luchtkwaliteit in kaart door middel van een CO2-meting
  7. Parkeerplaats Vrij: geef parkeerplaatsen in de schoolomgeving een andere invulling
  8. Eigen activiteit: Een andere leuke verkeers- of klimaatactie gedaan? Dat is ook goed voor een gouden tentakel.

Tip: Hang de Octopusjaarkalender op om te volgen wanneer welke campagne plaatsvindt. Strapdag, Flits, Verkeerstelling en Parkour hebben een vaste datum. Bij de andere campagnes kan je het moment vrij kiezen.

Wat kan de school winnen met de Octopusjaarwedstrijd?

De hoofdprijs van de Octopusjaarwedstrijd is een Octopusfeest op vrijdag 21 juni 2024 voor de hele school. Denk aan een live DJ met muziek en dans, een fotoshoot met de Octopusmascotte en andere toffe activiteiten en randanimatie. De winnaar mag zichzelf gedurende het hele schooljaar Octopusschool van het jaar noemen. Hou deze datum zeker vrij, wil je kans maken op de hoofdprijs.

Andere prijzen zijn onder andere dodehoeksessies, boekenpakketten, XXL Spelen of andere leuke verrassingspakketten. 

Claim gouden tentakels

Per campagne staat er telkens een wedstrijdformulier ter beschikking. Hou zeker foto’s of video’s bij de hand om mee te sturen.

Nog geen lid? Klik hier voor meer informatie >