Octopusjaarwedstrijd

Octopusscholen kunnen meedoen aan de Octopusjaarwedstrijd door zich in te zetten voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving. Doe mee aan de campagnes van Octopusplan om gouden tentakels te verzamelen. Verdien voor elke campagne een gouden tentakel. Vanaf drie gouden tentakels kan een school talrijke prijzen winnen. Vanaf vijf gouden tentakels maakt ze kans op de hoofdprijs. Hoe meer tentakels, hoe groter de kans om te winnen. Kortom, bouw mee aan Schoolomgeving 2.0 en sleep daarbij leuke prijzen in de wacht.

Tip: Hang de Octopusjaarkalender op om te volgen wanneer de campagnes plaatsvinden. Strapdag, Flits, Verkeerstelling en Parkour hebben een vaste datum. Bij de andere campagnes kan je het moment vrij kiezen.


Wat kan de school winnen met de Octopusjaarwedstrijd?

De hoofdprijs: een groot Octopusfeest met DJ Licious!

De hoofdprijs van de Octopusjaarwedstrijd is een Octopusfeest op vrijdag 21 juni 2024 voor de hele school. Denk aan een live DJ met muziek en dans, een fotoshoot met de Octopusmascotte en andere toffe activiteiten en randanimatie. Dit allemaal volledig gratis! De winnaar mag zichzelf bovendien gedurende het hele daaropvolgende schooljaar Octopusschool van het jaar noemen. Hou de datum dus zeker vrij, wil de school kans maken op de hoofdprijs. Zodra de hoofdwinnaar gekend is, neemt het Octopusteam meteen contact op met de school om alle activiteiten in te plannen en verdere praktische zaken af te spreken. Het Octopusteam, Sport Vlaanderen en Moev zullen een bezoekje brengen aan het grote feest. Wie weet passeert er ook nog een reportageploeg die alles mooi in beeld brengt. Spannend!

Vanaf drie tentakels maakt de school kans op heel wat toffe prijzen!

Naast de hoofdprijs maak de school kans op een heleboel andere leuke prijzen! In het prijzenpakket zit:

  • Een Meester op de fiets-pakket van MOEV voor de ontwikkeling van fietsvaardigheden
  • Educatieve boekenpakketten van Pelckmans
  • Educatieve spellen, waaronder het “Maya en Moovie” interactief bordspel en het WK-ganzenbord
  • XXL-Spelen
  • of andere leuke verrassingspakketten