Flits tussen herfst- en krokusvakantie duurzaam naar school.

Flits is de wintercampagne van het Octopusplan waarmee scholen in de donkere periode ouders en leerlingen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Want zich actief verplaatsen is gezond, milieuvriendelijk, beter voor het klimaat, goedkoop en draagt bij tot een veilige schoolomgeving. Kinderen vinden het in de winter ook leuk om te strappen. Op die manier zitten ze fris en monter in de klas. Daarnaast gaat er ook aandacht naar zichtbaarheid zoals fietsverlichting en fluomateriaal. Flits tracht zo de verdubbeling van het autogebruik in de winter terug te dringen.

Leerlingen verdienen vier stickerdelen voor hun flitskaart via controles en schoolopdrachten. De leerlingen sparen niet individueel maar op schoolniveau. Zodra tegen de krokusvakantie de 4 stickers zijn bedeeld, kunnen de leerlingen meedoen aan de Flitswedstrijd. Ook scholen komen in aanmerking voor mooie prijzen als ze een toffe Flitsfoto posten.

Het Octopusteam stuurt jaarlijks Flitsteams op pad om te ‘flitsen’ op onaangekondigde plaatsen in verschillende gemeenten. Ze delen heel wat toffe beloningen uit aan strappers onderweg naar school. Lees meer.

De Flitscampagne start steeds na de herfstvakantie en eindigt dit schooljaar op vrijdag 25 februari 2022 vlak voor de krokusvakantie.


Wil jouw school ook Flitsen?

Schrijf je school in als Octopusschool. Naast Flits, doet de school mee aan de Strapdag en de beweegcampagne Parkour tijdens het voorjaar. Daarnaast ontvangt de school toegang tot het educatieve leerplatform Octopus Verkeersland. Lees meer over het lidmaatschap.