Flits: duurzaam naar school tussen herfst- en krokusvakantie

Flits banner

Flits is de wintercampagne van Octopusplan om ouders en leerlingen aan te moedigen om ook in deze donkere periode te voet of met de fiets naar school te gaan. Want zich actief verplaatsen heeft talrijke voordelen. Het zorgt niet alleen voor een beter klimaat en een veiligere schoolomgeving, maar is evenzeer gezonder én goedkoper. Kinderen vinden het ook gewoon leuk om in de winter te strappen. Op die manier zitten ze fris en monter in de klas.

Deze campagne besteed extra aandacht aan zichtbaarheid op de fiets. Een goeie fietsverlichting is belangrijk om veilig naar school te gaan. Denk daarbij ook aan een mooie fluohesje, leuke spaakverlichting of een opvallende rugzakhoes. Flits tracht zo de verdubbeling van het autogebruik in de winter terug te dringen. Naast de campagne die in de scholen loopt, stuurt Flits jaarlijks flitsteams op pad om beloningen uit te delen aan strappers.

Flits vindt plaats gedurende twee weken:

  • week 1: van 20 tot en met 24 november 2023
  • week 2: van 22 tot en met 26 januari 2024

Het jaarthema van de Octopuscampagnes is klimaat, een noodzakelijk thema om vandaag de dag bij stil te staan. Door dagelijks opnieuw te kiezen om al stappend of trappend naar school te komen, dragen leerlingen, ouders en leerkrachten dagelijks hun steentje bij aan een beter klimaat.

Ook voor Flits ontvangen Octopusscholen leuke actiematerialen, waaronder affiches, een schoolposter, spaarkaarten en stickers.  Vergeet zeker de flitswedstrijd voor gezinnen én de Octopusjaarwedstrijd voor scholen niet.

Claim je tentakel

Deelgenomen aan Flits? Claim een gouden tentakel voor de school! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees hier alles over de Octopusjaarwedstrijd.

Meedoen aan Flits?

Schrijf de school in als Octopusschool. Naast Flits, doet de school mee aan Strapdag,  Parkour en de andere acties. Daarnaast ontvangt de school toegang tot het educatieve leerplatform Octopus Verkeersland. Lees meer over het lidmaatschap.