Flits tussen herfst- en krokusvakantie duurzaam naar school.

Flits is de wintercampagne van het Octopusplan waarmee scholen in de donkere periode ouders en leerlingen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Want zich actief verplaatsen, is gezond, milieuvriendelijk, beter voor het klimaat, goedkoop en draagt bij tot een veilige schoolomgeving. Kinderen vinden het in de winter ook leuk om te Strappen. Op die manier zitten ze fris en monter in de klas. Daarnaast gaat er ook aandacht naar zichtbaarheid zoals fietsverlichting en fluomateriaal. Flits tracht zo de verdubbeling van het autogebruik in de winter terug te dringen. Naast de campagne die in de scholen loopt, stuurt Flits jaarlijks enkele Flitsteams op pad om beloningen uit te delen aan Strappers.
Flits start traditioneel na de herfstvakantie en loopt tot de krokusvakantie. Dit jaar is dit dus van maandag 7 november 2022 en eindigt op vrijdag 17 februari 2023.

Het jaarthema van de Octopuscampagnes is solidariteit. Octopusscholen ontvangen leuke actiematerialen voor de Flits en de andere campagnes zoals affiches. schoolposters, stickerkaarten, bladwijzers en veel meer. Er is ook steeds een leuke wedstrijd met een mooi gevulde prijzenpot. Zo kunnen scholen en leerlingen nog een extraatje winnen.


Meedoen aan FLITS?

 

Schrijf de school in als Octopusschool. Naast Flits, doet de school mee aan Strapdag en de beweegcampagne Parkour tijdens het voorjaar. Daarnaast ontvangt de school toegang tot het educatieve leerplatform Octopus Verkeersland. Lees meer over het lidmaatschap.