Flits: duurzaam naar school tussen herfst- en krokusvakantie

Flits is de wintercampagne van Octopusplan en moedigt ouders en leerlingen aan om ook in deze donkere periode te voet of met de fiets naar school te gaan. Want zich actief verplaatsen heeft talrijke voordelen. Het zorgt niet alleen voor een beter klimaat en een veiligere schoolomgeving, maar is evenzeer gezonder én goedkoper. Kinderen vinden het ook gewoon leuk om in de winter te strappen, want op die manier zitten ze fris en monter in de klas.

Flitscampagne besteedt extra aandacht aan zichtbaarheid op de fiets en als voetganger. Een goeie fietsverlichting is belangrijk en verplicht. Zo kunnen leerlingen veilig naar school gaan. Maar ook andere materialen verhogen de zichtbaarheid in het verkeer. Denk aan leuke spaakreflectoren, een mooi fluohesje of een opvallende rugzakhoes.

Octopusscholen ontvangen voor deze campagne leuke actiematerialen, waaronder affiches, een schoolposter, spaarkaarten en stickers. Naast de campagne die in de scholen loopt, stuurt Flits jaarlijks flitsteams op pad om beloningen uit te delen aan strappers.

Vergeet zeker de flitswedstrijd voor gezinnen én de Octopusjaarwedstrijd voor scholen niet.

Flits vindt plaats tussen de herfst- en krokusvakantie: van 4 november t.e.m. 2 maart

Het jaarthema van de Octopuscampagnes is klimaat, een thema waar we vandaag de dag niet om heen kunnen. Door dagelijks opnieuw te kiezen om al stappend of trappend naar school te komen, dragen leerlingen, ouders en leerkrachten elke dag hun steentje bij aan een beter klimaat.

Claim je tentakel

Deelgenomen aan Flits? Claim een gouden tentakel voor de school! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees hier alles over de Octopusjaarwedstrijd.

Meedoen aan Flits?

Schrijf de school in als Octopusschool. Naast Flits, doet de school mee aan Strapdag,  Parkour en de andere acties. Daarnaast ontvangt de school toegang tot het educatieve leerplatform Octopus Verkeersland. Lees meer over het lidmaatschap.