Flitsopdrachten

Naast de Flitscontrole zijn er drie leuke flitsopdrachten. Deze worden op klas – of schoolniveau georganiseerd. Telkens een opdracht succesvol is afgerond ontvangt elke leerling een stickerdeel om op de Flitskaart te kleven. 

1. Controleactie

Verdien 1 of 2 stempels op je hand:

  • Stappen of trappen = 1 stempel
  • Goed zichtbaar = 1 stempel

Noteer het aantal stempels op de schoolposter. Leg de lat bij de tweede controle hoger en verbeter het resultaat. Is dit niet gelukt? Plan een derde controle.

Gelukt? Alle leerlingen krijgen het eerste stickerdeel.

2. Street cleanup

Een propere schoolomgeving is leuker voor iedereen. Trek er met de klas op uit om de buurt van de school te ontdekken. Neem handschoen en grijpers mee en raap het afval op dat je tegenkomt.

Tip: maak met jongere kinderen een tocht door de school en op de speelplaats en ruim die een beetje op.

Gelukt? Alle leerlingen krijgen het tweede stickerdeel.

3. Warme winter

In de koude wintermaanden kan iedereen wel wat extra warmte gebruiken. Zorg er samen met de klas voor dat de schoolomgeving op een creatieve manier wat warmer wordt. 

Tip:
Maak warme jasjes voor bomen door te wildbreien. Ga met de klas te voet op stap in de schoolomgeving en geef de mensen uit de buurt een warm gevoel met een tekening of kaart.

Gelukt? Alle leerlingen krijgen het derde stickerdeel.

4. Maak een creatieve luchtfoto

Bedenk een creatieve luchtfoto in de vorm van een helpende hand. Ga met de klas naar buiten. Teken deze vorm op de speelplaats en neem met alle leerlingen deze vorm aan. Maak een mooie luchtfoto.

Tijd voor de luchtfoto!

Gelukt? Alle leerlingen ontvangen het laatste stickerdeel. 

Volle kaart? Tel nu het aantal blauwe helpende handschoentjes op de tekening en doe mee aan de Flitswedstrijd.

Stuur met je klas een leuke actiefoto door van één van bovenstaande opdrachten via de wedstrijdpagina en win één van de vele prijzen. Deel ze ook via sociale media met de #flits #flitswedstrijd