Waarom Flitsen?

Flitsen voor meer stappers en trappers in de winter

Waarom Flitsen

Tijdens de eerste schoolweken en in het voorjaar gaat een groot aantal kinderen te voet of met de fiets naar school. Tijdens de donkere maanden van het jaar is dat veel minder. Tijdens die periode is een verdubbeling van het aantal autoverplaatsingen van en naar school geen uitzondering. De verkeersdrukte aan de schoolpoort wordt groter en de veiligheid van stappers en trappers komt in het gedrang. Dit is waarom Flitsen belangrijk is. Stappen en trappen is het hele jaar door belangrijk.

De kerndoelstelling van Flits is ouders en kinderen stimuleren om in de winter te voet of met de fiets naar school te gaan, met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid. De afstand naar school of naar huis blijft immers hetzelfde. Met aangepaste kledij en voldoende zichtbaarheid, is het perfect mogelijk om het hele jaar door al strappend naar school te blijven gaan.

Flits zet de winterstrapper in de kijker door onder andere aandacht te geven aan zichtbaarheid van alle stappers en trappers aan de hand van de flitsopdrachten.