Schoolroutekaart

Kaart toont de veilige schoolroutes op kindermaat

Octopus Routekaart toont de veilige schoolroutes met aandachtspunten op een aantrekkelijke kaart. De frisse Octopus lay-out en de overzichtelijke aandachtspunten maakt de kaart handig in gebruik voor de leerlingen.

  • Aan de voorzijde is een plattegrond van de schoolomgeving met de aanduiding van de schoolroutes.
  • Op de achterzijde worden de aandachtspunten met foto en korte tekst benoemd.
  • De kaart zorgt voor interactie dankzij de in te kleuren verkeersborden en de mogelijkheid om de dagelijkse vervoerswijze via een bolletje in te kleuren.
  • Scholen geven deze routekaarten aan de leerlingen mee.
  • Er is tevens een versie beschikbaar op groot formaat. Zo kan er in de klas verkeerseducatie op maat worden gegeven. De leerkracht kan de verschillende routes en aandachtspunten doorlopen met de leerlingen

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Octopusplan werkt de kaart uit in samenwerking met de stad/gemeente en de schooldirecties. De gemeente kan hiervoor een vrijblijvende offerte opvragen. Er wordt enige medewerking van de scholen gevraagd zodat het proces vlot kan verlopen. Samen met de scholen worden de routes en de aandachtspunten bepaald. Het toevoegen van foto’s is belangrijk zodat kinderen ook meteen de plaatsen herkennen. De kaarten worden op een hanteerbaar formaat geprint (iets groter dan een A3 formaat) en aangeleverd.

Een aantrekkelijke routekaart om mee te geven aan de leerlingen en klasposter voor verkeerseducatie op maat.


Persartikels: