Eigen activiteit

Eigen activiteit

Scholen die zich inzetten voor een veilige, duurzame en kindvriendelijke schoolomgeving moeten beloond worden. Daarom biedt Octopusplan de mogelijkheid aan scholen om een eigen activiteit door te geven – en hiervoor een gouden tentakel te verdienen voor de Octopusjaarwedstrijd. Concreet betreft het eigen initiatieven die mee bouwen aan Schoolomgeving 2.0. Ook acties die inspelen op de bewustwording hiervan bij leerlingen komen in aanmerking.

Welke ‘Eigen activiteit’ komt in aanmerking?

Alle eigen activiteiten of initiatieven komen in aanmerking, zolang ze positief inzetten op mobiliteit, ontmoeting, beweging of vergroening rond de schoolomgeving. De school mag zich laten inspireren door onze inspiratiebank of zelf activiteiten verzinnen. Opdrachten mogen gekoppeld zijn aan andere campagnes en op dezelfde dag plaatsvinden. Een extra activiteit tijdens Strapdag komt dus zeker in aanmerking.

De acties kunnen heel uiteenlopend zijn. Denk aan verkeersworkshops of klimaatexperimenten die de schoolomgeving onder de aandacht te brengen. Een school kan ook een aanpassingen doorvoeren rond de school die de veiligheid verbetert of stappen en trappen extra stimuleert. De school kan inspiratie halen uit de opdrachten bij Strapdag of bij Eigen activiteit.

Claim je tentakel

Heeft jouw school een eigen initiatief uitgevoerd? Claim dan je gouden tentakel! Hoe meer gouden tentakels een school in de wacht sleept, hoe groter de kans op de hoofdprijs! Lees hier alles over de Octopusjaarwedstrijd.

Tip! Voer een eigen activiteit uit tijdens Strapdag en verdien meteen twee tentakels in een keer!