Strapwedstrijd scholen

Doe mee aan de WK opdrachten en win fantastische prijzen!

De Strapdag bestaat 15 jaar en krijgt een extra feestelijk kleedje. De campagne staat in het teken van het WK Wielrennen. Voor elke verjaardagskaars is een knotsgekke WK opdracht bedacht. Ontwerp een WK shirt, organiseer een kampioenenontbijt, plan een dagelijkse WK opwarming of win de wedstrijd ‘traagste WK slak’! Op het einde van de dag is iedereen Strapkampioen!

Deze toffe activiteiten zijn het resultaat van een samenwerking tussen het Octopusplan, Sport Vlaanderen en Moev. Bezorg ons een toffe foto van de opdracht of een cool filmpje en win één van de vele prijzen uit de Strapdag prijzenpot!

Kies hier je WK strapopdracht >

Deelnemen aan de wedstrijd is eenvoudig!

  1. Neem een originele foto van je strapopdracht of maak een creatief filmpje!
  2. Deel dit via Facebook of Instagram met de hashtag #strapwedstrijd #strapdag en tag steeds @octopusplan. Zet je profiel openbaar zodat we de inzending kunnen zien. 
    OF stuur de foto door via het online deelnameformulier hieronder.
  3. Win één van de fantastische prijzen uit de prijzenpot!

De scholenwedstrijd staat open vanaf vrijdag 17 september 2021 tot 8 oktober 2021. Veel succes!

Welke fantastische prijzen kan je winnen?

4x Praktijksessie Dode Hoek mét vrachtwagen per provincie

Elk dodehoekongeval is er één teveel. De praktijksessies Dode Hoek met vrachtwagen zijn geschikt voor de derde graad lager onderwijs. De leerlingen nemen zelf plaats achter het stuur van een echte vrachtwagen met oefeningen in en rondom deze grote ‘tientonner’. 

Naast de praktijkoefeningen aan de vrachtwagen krijgen de leerlingen nog een theorieles in de klas met tafelopstelling en presentatie.

Scholen die meedoen aan de wedstrijd maken kans op deze praktijksessie voor een klas uit de derde graad. We geven er 4 per provincie weg dus 20 in totaal!

Met dank aan SUEZ.

1x Meester op de fiets per provincie

‘Meester op de fiets’ is een fietsvaardigheidsproject voor leerlingen in lagere scholen.

Met dit project geeft een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ samen met de leerkracht op school praktische fietseducatie aan leerlingen. Zo krijgen leerlingen de kans op een leuke en veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer, eerst in een beschermde omgeving (speelplaats, verkeerspark …) en nadien in het echte verkeer. De fietsmeester of -juf brengt speciaal ontworpen materialen mee en stelt een fietsparcours op in de school.

Voor de Strapdag geeft Moev 1x ‘Meester op de fiets’ weg per provincie!

1x educatief boekenpakket per provincie

Elke deelnemende school maakt kans op een mooi samengesteld educatief boekenpakket, aangeboden door uitgeverij Abimo – Pelckmans. De pakketten bevatten prentenboeken en leesboeken voor verschillende leeftijden. Ideaal om de schoolbibliotheek aan te vullen.

30x WK klaspakketten

De Strapdag staat in het teken van het WK Wielrennen dit jaar. Uiteraard hoort daar een mooi WK pakket bij in de prijzenpot. Het pakket bestaat uit enkele panini albums, een tof gadget met geluid en licht voor elke leerling en enkele unieke hesjes voor de leerkrachten.

Inspiratie nodig voor een leuke inzending? Kijk op YouTube met het zoekwoord ‘Strapdag’.