Nieuw concept

Schoolposter i.p.v. klasposter, gezamenlijk sparen en niet meer individueel

In de nieuwe Flits sparen we niet meer voor onszelf op een individueel spaarkaartje. We sparen met heel de school samen op 1 grote poster. Kom je al strappend naar school, draag je een fluohesje, werkt je fietslicht goed,…. dan mag er een stempel (sneeuwvlok) bij op de schoolposter.

Doel = het aantal leerlingen in stempels. Het is de bedoeling dat dit doel 1 keer voor de kerstvakantie en een keertje erna wordt behaald. Het kan dus best zijn dat het aantal leerlingen al vanaf de eerste controle wordt behaald of dat er enkele controlemomenten moeten plaatsvinden.

Aantal leerlingen in stempels behaald= alle leerlingen krijgen een eerste sticker naar huis voor op de FLITS kaart.

 

Nieuw: schoolopdrachten

Naast de controlemomenten zijn er twee opdrachten voorzien (1 voor en 1 na de kerstvakantie). De ouders zijn nog niet op de hoogte van de datum van de wandeling en het Flitsfeest. Breng de ouders via de agenda/mail op de hoogte wanneer deze activiteiten plaatsvinden (voorbeeldbrief). Opdrachten volbracht? Alle leerlingen ontvangen een Octopussticker voor op hun Flitskaart.

Hieronder de twee opdrachten die op de schoolposter als suggestie staan. Er kan ook voor een alternatieve opdracht worden gekozen, maar vergeet dan zeker geen brief naar de ouders te sturen. Bekijk hier de alternatieve opdrachten.

Opdracht 1= winterwandeling
De eerste opdracht is een Flits winterwandeling in de ruime schoolomgeving met alle leerlingen. Zorg voor heldere kledij, fluo, reflecterend materiaal, zaklampen, enzovoort. Combineer dit bijvoorbeeld met Halloween, nodig ouders uit en geef pompoensoep. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Opdracht 2= Flitsfeest/Flitsdag
Alle kinderen komen in de meest opvallende fluo-outfit naar school (fluoschmink, fluopruik, fluo kledij, enz.). Dit is heel goed te combineren met Carnaval. Zo verdienen de kinderen de laatste Octopussticker op de FLITSkaart.