Wandeltip voor de paasvakantie: kindvriendelijke groene haltewandelingen

De lente is weer in het land: de dagen worden langer, het weer wordt zonniger, en dat versterkt de goesting om naar buiten te gaan! Wil je eens een nieuwe plek verkennen met de kinderen tijdens de paasvakantie? Ontdek de groene haltewandelingen, een initiatief van TreinTramBus. Gebruik het openbaar vervoer om naar het startpunt van de wandeling te gaan, en kom nadien via een andere halte terug. Op die manier leer je plekjes kennen waar je misschien anders niet komt. Een heleboel van deze wandelingen zijn perfect toegankelijk voor kinderen. Via de website www.groenehalte.be kan je eenvoudigweg filteren op regio of afstand, én aanduiden of de route toegankelijk moet zijn voor bijvoorbeeld een kinderwagen. Een leuke manier om samen met de kinderen de natuur te verkennen! 

Twee wandelingen in de kijker

Twee leuke wandelingen die ideaal zijn om met de kinderen te doen: 

  • Het groene westerringsspoor: deze wandeling in Gent is 6 kilometer lang en is toegankelijk met de kinderwagen. De route passeert allerlei mooie natuurgebieden, maar ook diverse speelterreinen.  
  • Galbergen en broekbeemden: deze wandeling in Mol is 14 kilometer lang, en daardoor geschikt voor de iets grotere kinderen. De witzandwinningsputten zijn met hun recreatieve functie leuk voor de kinderen en spelen daarnaast een belangrijke rol op vlak van natuurbehoud.