Inschrijvingen Octopusgemeenten nu open

Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we elke Vlaamse gemeente uit om in te schrijven als ‘Octopusgemeente‘ voor het komende schooljaar 2024 – 2025. Huidig schooljaar schreven maar liefst 163 gemeenten zich in als Octopusgemeente. Veilige, gezonde schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer staan hoog op de agenda bij lokale besturen.

Gemeenten die instappen als lid, engageren zich om de lidmaatschapsbijdragen van de scholen op hun grondgebied over te nemen. Zo kunnen scholen deelnemen aan 8 Octopuscampagnes met minimale personeelsinzet en kosten voor de gemeente. Naast deelname aan de Octopuscampagnes, krijgen scholen ook toegang tot Octopus Verkeersl@nd, het platform voor verkeers – en mobiliteitseducatie. Alle deelnemende scholen ontvangen een goed gevuld materiaalpakket om met de campagnes aan de slag te gaan. Het pakket bevat o.a. de felbegeerde strapbandjes, affiches, schoolposters, stickerkaarten, stickers en veel meer. Lees meer over het lidmaatschap voor scholen

Afgelopen schooljaar lanceerde het Octopusplan een nieuw concept. Scholen sparen een schooljaar lang ‘Octopus-tentakels’. Er zijn 8 Octopuscampagnes waaraan ze kunnen deelnemen en waarbij ze na afloop een tentakel kunnen ‘claimen’. Vanaf 3 tentakels maken scholen kans op heel wat prijzen, vanaf 5 tentakels maken scholen kans op de hoofdprijs namelijk een Octopusfeest met heel wat activiteiten, een bekende live DJ op school, en meer. Zo moedigen we scholen aan om een heel schooljaar te werken aan duurzame mobiliteit, veilige schoolomgevingen en het klimaat. Na de paasvakantie ontvangt elke school een uitnodiging per mail om in te schrijven als Octopusschool.

Meer informatie over het lidmaatschap