Laatste kans! Meedoen aan Strapdag op 16 september? Schrijf nog tot 7 september in (zolang er materialen voorradig zijn)

Op vrijdag 16 september gaan we ‘Samen sterk Strappen’ op de 16de Strapdag. De Strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat. Via de campagne sensibiliseren en motiveren scholen ouders en kinderen om zich actief naar school te verplaatsen. En dit ook te blijven doen tijdens het schooljaar. Het jaarthema van de Octopuscampagnes is ‘solidariteit’.

Octopusscholen doen jaarlijks mee aan de Strapdag, de wintercampagne Flits en de beweegcampagne Parkour in het voorjaar. Daarnaast krijgen scholen toegang tot Octopus Verkeersl@nd, het platform voor verkeers – en mobiliteitseducatie en zijn er regelmatig acties en kortingen. Alle deelnemende scholen ontvangen een mooi materialenpakket in september om met de campagnes aan de slag te gaan. Het pakket bevat o.a. kleurrijke Strapbandjes, affiches, bladwijzers, schoolposters, stickerkaarten, stickers en veel meer. 

Inschrijven kan al vanaf € 75 excl. 21% btw, inclusief verzendkosten. Bekijk hier de tarieven>
Is de gemeente lid? Dan schrijven scholen op het grondgebied van die gemeente gratis in. Bekijk hier de actuele lijst Octopusgemeenten >