Klaar om te strappen?

#strapdag #goedopweg

Het schooljaar nam, zelfs in coronatijden, een vliegende start. Alleen maar blije gezichten aan de schoolpoort. Wat doet het deugd om terug naar school te gaan, te spelen met de vriendjes en vriendinnetjes. Nu is het aftellen naar vrijdag 18 september, dan is het de grote Strapdag. De dag waarop iedereen te voet of met de fiets naar school gaat. Ook steps, rolschaatsen of zelfs gocarts zijn op de Strapdag extra populair! Versier je schoenen, je fiets of step en kom in een opvallende outfit naar school. 

 

De Strapdag is naar jaarlijkse gewoonte dé kick-off van een actief strapjaar! Naar school stappen of trappen heeft alleen maar voordelen. Het draagt bij aan de dagelijkse portie beweging, is goed voor lichaam en geest, stimuleert sociaal contact, is beter voor het klimaat en zorgt voor minder auto’s aan de schoolpoort met een aangename schoolomgeving tot gevolg. Bovendien vinden kinderen het leuk om actief naar school te gaan.

 

Dit jaar is het thema ‘Ruimte voor Strappen’. We dagen scholen uit om één of meerdere parkeerplaatsen een meer waardevolle invulling te geven. Hoe meer scholen een actie doen, hoe beter want samen geven we een krachtig signaal. Meer groen, meer zitplaatsen, bewegingsprikkelende elementen, ruimte voor voetgangers en fietsers, …  kortom meer zuurstof en leefbaarheid in de schoolomgeving. Post een mooie foto/video van de activiteit op Facebook of Instagram #strapdag en @octopusplan + naam en adres school. Wie weet kaapt de school nog een mooie prijs weg!

Gebruik het inspiratiebord ‘Ruimte voor Strappen’ en organiseer je activiteit >

Materialenpakket

Ingeschreven Octopusscholen ontvangen deze week de mooie materialenkit met o.a. de campagnematerialen voor de Strapdag (armbandjes, bladwijzers, affiches, enz.). Met deze materialen kan de school meteen aan de slag om er een heus strapfeest van te maken. Kijk zeker de postbus na voor een briefje van de postbode voor afhaling op het postkantoor. Vrijdag geen pakket ontvangen, stuur dan een mailtje met de schoolgegevens naar info@octopusplan.be. Dan kijken we het voor u na.

Niet-ingeschreven scholen kunnen nog steeds aansluiten, dit zolang de voorraad materialen strekt maar zonder garantie dat het pakket toekomt vóór 18 september. Gezien het drukwerk niet gedateerd is, kiest u zelf een datum voor de Strapdag. Inschrijven kan via de ledenpagina >

Start met de voorbereidingen van de Strapdag

Het Octopusplan heeft een kant-en-klaar strappenplan voor een geslaagde organisatie van de Strapdag. 

STRAP 1: Schrijf de school in als Octopusschool 

STRAP 2: Start de voorbereidingen voor de Strapdag

STRAP 3: Communiceer over de Strapdag

STRAP 4: Registreer jullie gekozen strapactiviteit

STRAP 5: Nodig de lokale pers uit

STRAP 6: STRAPDAG, maak er een mooie dag van

STRAP 7: Doe mee aan de strapwedstrijd

STRAP 8: Blijven strappen


Voor meer tips, leuke foto’s en video’s…volg onze sociale mediakanalen!