Strapwedstrijd

Kies één of meerdere Strapopdracht en win fantastische prijzen!

Ook dit jaar zijn er opnieuw toffe Strapopdrachten, gelinkt aan het thema ‘Solidariteit’. Kies één of meerdere Strapopdrachten en doe mee aan de Strapwedstrijd. Er zijn heel wat fantastische Strapprijzen te winnen!

Zorg voor een creatieve en originele inzending! Maak een toffe reportage van de Strapdag, maak er iets uniek van en zorg dat de Strapopdrachten goed in beeld komen. Zowel originele Strapfoto’s als toffe videoreportages maken kans. Breng naast het Straplied ook een andere activiteit in beeld. Of zorg voor een zeer originele versie van  het lied. Hoe unieker de inzending, hoe meer kans dat de school wint.

Veel succes!

Hoe meedoen?

  1. Neem een originele foto van een Strapopdracht of maak een toffe videoreportage!
  2. Deel dit via Facebook of Instagram met de hashtag #strapwedstrijd #strapdag en tag steeds @octopusplan. Zet je profiel openbaar zodat we de inzending kunnen zien. Zet in de omschrijving de naam van de school en de gemeente. Of stuur de foto door via het online deelnameformulier.
  3. Win één van de fantastische prijzen uit de prijzenpot!

De scholenwedstrijd staat open vanaf vrijdag 16 september 2022 tot en met 7 oktober 2022. Veel succes!

Wat kan een school winnen?

4x Praktijksessie Dode Hoek mét vrachtwagen per provincie

Elk dodehoekongeval is er één teveel. De praktijksessies Dode Hoek met vrachtwagen zijn geschikt voor de derde graad lager onderwijs. De leerlingen nemen zelf plaats achter het stuur van een echte vrachtwagen met oefeningen in en rondom deze grote ‘tientonner’. 

Naast de praktijkoefeningen aan de vrachtwagen krijgen de leerlingen nog een theorieles in de klas met tafelopstelling en presentatie.

Scholen die meedoen aan de wedstrijd maken kans op deze praktijksessie voor een klas uit de derde graad. We geven er 4 per provincie weg dus 20 in totaal!

Met dank aan Veolia.

1x Meester op de fiets per provincie

‘Meester op de fiets’ is een fietsvaardigheidsproject voor leerlingen in lagere scholen.

Met dit project geeft een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ samen met de leerkracht op school praktische fietseducatie aan leerlingen. Zo krijgen leerlingen de kans op een leuke en veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer, eerst in een beschermde omgeving (speelplaats, verkeerspark …) en nadien in het echte verkeer. De fietsmeester of -juf brengt speciaal ontworpen materialen mee en stelt een fietsparcours op in de school.

Met dank aan Moev.

1x educatief boekenpakket per provincie

Elke deelnemende school maakt kans op een mooi samengesteld educatief boekenpakket, aangeboden door uitgeverij Abimo – Pelckmans. De pakketten bevatten prentenboeken en leesboeken voor verschillende leeftijden. Ideaal om de schoolbibliotheek aan te vullen.

Met dank aan Pelckmans.

1x interactief beweegspel van Maya en Moovie per provincie

Het Maya en Moovie interactief beweegspel wil gezinnen met jonge kinderen spontaan en ludiek meer laten bewegen. Maya de Bij en haar vrienden gaan op weg naar het feest van Moovie. Onderweg moeten ze rekening houden met verschillende obstakels, uitdagingen en hindernissen. Deze kunnen ze overmeesteren door gebruik te maken van één van de twaalf fundamentele bewegingsvaardigheden. Deze basisvaardigheden moet een kind op jonge leeftijd verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen en om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Meer informatie over het spel >

Met dank aan Sport Vlaanderen!

Inspiratie nodig voor een leuke inzending? Kijk op YouTube met het zoekwoord ‘Strapdag’.