Vacature studentenjob zomer: educatief medewerker VME (Verkeers- en mobiliteitseducatie)

Het Octopusplan is een deelwerking van de Voetgangersbeweging vzw en is ontstaan bij de invoering van de zone 30 in schoolomgevingen in 2005. De kleurrijke Octopuspalen zijn een gevestigde waarde. Ze sensibiliseren weggebruikers rond zone 30 en accentueren de schoolomgeving of –ingang. Naast het gekende straatmeubilair heeft het Octopusplan een volledig aanbod voor scholen en gemeentebesturen. Binnen het luik ‘educatie’ heeft het Octopusplan een eigen lesmethode verkeer ‘Octopus Verkeersland’. De lesmethode is na enkele jaren aan een aanpassing toe. Om dit project vorm te geven, zijn we op zoek naar een gemotiveerde student uit de richting ‘Leerkracht lager onderwijs’.

Functie

Als educatief medewerker sta je mee in voor de herwerking van de lesmethode verkeer ‘Octopus Verkeerland’ voor lager onderwijs. Het gaat over een lesmethode die bestaat uit een werkboekje per leerjaar en een handleiding per graad. Elk leerjaar bevat 5 lessen die herwerkt en aangepast moeten worden. De lessen moeten getoetst worden aan de doelen en eindtermen, de nieuwe wetgeving inzake mobiliteit, nieuwe pedagogische werkvormen, enz. Je analyseert elke les en geeft suggesties voor nieuwe oefeningen en werkvormen. Je geeft een creatieve toets aan de bestaande leerstof. Het project zal je samen met de werkgroep VME uitwerken.

Profiel

 • Je hebt affiniteit met het thema verkeersveiligheid en mobiliteit
 • Je bent bij voorkeur derdejaarsstudent in de richting ‘Leerkracht Lager Onderwijs’
 • Je werkt graag in een klein en hecht team, maar kan ook prima zelfstandig functioneren;
 • Je bent nauwkeurig en punctueel
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Je bent vertrouwd met MS Office toepassingen: Word, Excel, Power Point, Outlook

Ons aanbod

 • Dynamische en inspirerende werkplek op 20 minuten wandelen van het station Antwerpen-Berchem;
 • Een mooi educatief project als referentie op je C.V.
 • Een toffe groep collega’s
 • Aangeboden lunch ‘s middags
 • Studentencontract
 • Volledige tussenkomst openbaar vervoer en/of fietsvergoeding;
 • Indiensttreding: juli – augustus, maar indien mogelijk kan het vanaf juni

Octopusplan (VGB vzw) voert een gelijke kansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, niet hun sekse, leeftijd, afkomst of handicap;

Plaats van tewerkstelling:

Voetgangersbeweging vzw – Diksmuidelaan 303 – 2600 Antwerpen – Berchem.

Solliciteren

Stuur uw motivatiebrief en C.V. vóór 15 juni 2019 naar kelly@octopusplan.be, 03 270 06 30.