FLITS

Tussen herfst-en krokusvakantie gaan we ‘FLITSEN’

De wintercampagne van het Octopusplan start op maandag 6 november en loopt tot aan de krokusvakantie op vrijdag 9 februari. De kerndoelstelling van FLITS is ouders en kinderen stimuleren om ook in de winter te voet of met de fiets naar school te gaan, met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid. FLITS wil met de campagne het autoverkeer terugdringen en duurzame mobiliteit stimuleren enerzijds. Anderzijds gaat er aandacht naar zichtbaarheid en verantwoordelijk verkeersgedrag in de winterperiode.

Naast de campagne op school, doet het Octopusplan jaarlijks een oproep naar FLITSTEAMS (5 teams per provincie). Deze teams gaan tijdens de winterperiode op pad met (gratis) beloningsmateriaal om op de drukke wegen naar school kinderen te verrassen die zich duurzaam verplaatsen. Binnenkort kan u zich hier aanmelden. Schrijf u alvast in voor onze nieuwsbrief en mis de oproep niet. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Nieuw concept met leuke kant-en-klare materialen

De Flits campagne steekt dit jaar in een nieuw kleedje. De wintercampagne bestaat al enkele jaren uit het traditionele spaarconcept (klasposter + spaarkaartje per leerling + stickertjes). Het concept is dit jaar volledig vernieuwd om de kerndoelstelling nog meer te kunnen bereiken. Net zoals bij de Strapdag zijn de Flitsmaterialen kant-en-klaar voor scholen, zodat er met minimale inspanning een maximaal resultaat kan behaald worden.

Eenvoudig concept:
De school (en niet meer de leerling afzonderlijk) spaart stempels tijdens 2 controlemomenten op de schoolposter en voert 2 schoolopdrachten uit. Voor de kerstvakantie is een controle en een opdracht voorzien en na de kerstvakantie opnieuw. Elke leerling krijgt een Flitskaart mee naar huis om 4 Octopusstickers (zie hieronder) te verdienen. Zodra er een opdracht/controle werd volbracht krijgt elk kind één sticker mee naar huis. Tegen de krokusvakantie is de Octopus compleet en kan er worden deelgenomen aan de wedstrijd.

         

>Bekijk hier het volledige concept.

>Volg het stappenplan

 

FLITS wedstrijd

Zodra de Octopustekening op de Flitskaart compleet is (4 stickers) kunnen de leerlingen/ouders meedoen aan de wedstrijd.Hoeveel roze confettisnippers tel je in de volledige Octopustekening?

Doe mee