Download inspiratiebundel ‘Aanpak voor een veilige schoolomgeving’

Ruimte voor kinderen en jongeren in een schoolomgeving is zeer belangrijk. Dat vraagt een andere aanpak qua verkeersveiligheid. Stappers en trappers moeten op de eerste plaats komen. De inspiratiebundel, uitgebracht door de Vlaamse overheid in samenwerking met het Octopusplan en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, biedt concrete handvatten en inspiratie om de schoolomgeving op een kwaliteitsvolle manier in te richten en het woonschoolverkeer veiliger te maken. Het benadrukt het belang van samenwerking tussen verschillende partijen, zoals de school, de gemeente, ouders, buurtbewoners,… Door kleine aanpassingen zoals het plaatsen van verkeersborden of het aanbrengen van markeringen op de weg, kan er al een groot verschil worden gemaakt. De inspiratiebundel bevat drie inspirerende verhalen van scholen die hun schoolomgeving aangepakt hebben.

Wil je ook aan de slag met je schoolomgeving?


Laat je inspireren….

(c) Langeledeschool, Wachtebeke