Schrijf nu in als Octopusschool

Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we elke Vlaamse basisschool uit om in te schrijven als Octopusschool. Het Octopus ledennetwerk bestaat uit de helft van de Vlaamse gemeenten en de helft van de Vlaamse basisscholen. Het Octopusplan, als onderdeel van de Voetgangersbeweging, heeft een jarenlange expertise op vlak van duurzame mobiliteit en publieke ruimte. Onze organisatie ondersteunt leden bij hun vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen op dit vlak. Zo blijkt de nood aan kwalitatieve groene plekken, die beweging en ontmoeting stimuleren zeer groot, zeker in coronatijden.

Octopusscholen zijn scholen die lid zijn van het Octopusplan en zich scharen achter  de Octopusplan doelstellingen en de visie Schoolomgeving 2.0. De scholen dragen veilige en gezonde schoolomgevingen hoog in het vaandel en zijn bereid te werken aan actief woon-schoolverkeer. Momenteel zijn meer dan de helft van de Vlaamse scholen en de helft van de Vlaamse gemeenten lid.  De komende jaren zal het Octopusplan, samen met haar leden, nog meer inzetten op een kindvriendelijke schoolomgevingen, met ontmoetingsplaatsen, beweegprikkels, groen en voldoende plaats voor stappers en trappers.

Octopusscholen doen mee aan drie Octopuscampagnes en ontvangen de nodige materialen hiervoor in september. Daarnaast zijn er nog heel wat andere voordelen.
Inschrijven kan al vanaf € 70 excl. 21% btw per schoolvestiging. Scholen uit een Octopusgemeente schrijven gratis in.


Bekijk hieronder het ledenpakket 2021 – 2022