Klaar om te Flitsen?

Flits is de wintercampagne van het Octopusplan waarmee scholen in de donkere periode ouders en leerlingen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Want zich actief verplaatsen is gezond, milieuvriendelijk, beter voor het klimaat, goedkoop en draagt bij tot een veilige schoolomgeving. Kinderen vinden het in de winter ook leuk om te strappen. Op die manier zitten ze fris en monter in de klas. Daarnaast gaat er ook aandacht naar zichtbaarheid zoals fietsverlichting en fluomateriaal. Flits wil zo de verdubbeling van het autogebruik in de winter terugdringen.

Leerlingen verdienen vier stickerdelen voor hun flitskaart via controles en schoolopdrachten. De leerlingen sparen niet individueel maar op schoolniveau. Zodra er tegen de krokusvakantie 4 stickers zijn bedeeld, kunnen de leerlingen meedoen aan de Flitswedstrijd. Ook scholen kunnen prijzen winnen als ze een toffe flitsfoto posten. Daarnaast stuurt het Octopusteam jaarlijks Flitsteams op pad om te ‘flitsen’ op onaangekondigde plaatsen in verschillende gemeenten. Ze delen heel wat toffe beloningen uit aan strappers onderweg naar school. Gezien de huidige coronasituatie zullen de Flitsteams mogelijk pas na de kerstvakantie in actie schieten.

De Flitscampagne start na de herfstvakantie op maandag 16 november 2020 en eindigt op vrijdag 12 februari 2021 vlak voor de krokusvakantie.