Strapdag

Save the date: vrijdag 20 september 2019

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht! De Strapdag is een activiteit binnen de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september). #goedopweg.

De strapdag zet de leuke aspecten van stappen en trappen in de verf

De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind! Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag. Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.

Deelnemen aan de Strapdag kan enkel als Octopusschool

Scholen die lid zijn van het Octopusplan (Octopusschool) ontvangen materialen (affiches, ballonnen, strapbandjes, straplied, enz) om de campagne uit te werken. Dankzij de Octopusgemeenten (+/- 138) kunnen de scholen op het grondgebied van deze gemeenten zelfs kostenloos lid worden.

Meer informatie over het lidmaatschap