Parkourcampagne 2024 in beeld

In de eerste week van juni bracht de Parkourcampagne leerlingen in beweging! Deze beweegcampagne, i.s.m. MOEV en Sport Vlaanderen, bestond uit allerlei leuke opdrachten. Verschillende scholen startten de ochtend dagelijks met de Parkourmove. In deze move van Carli Gellings kwamen de vijf Parkourvaardigheden terug. Zo begonnen de leerlingen energiek aan hun dag. We zagen vele scholen aan de vaardigheden werken en kregen hier leuke beelden van te zien. Zo deden de leerkrachten van SBS Vijve te Waregem enthousiast de Parkourmove voor, probeerden de leerlingen uit VBS Heikant te Zele elkaar uit balans te brengen en tilden de leerlingen uit Sint-Pieterschool Adinkerke uit De Panne hun boekentassen tot ver boven hun hoofd. Door dagelijks mee te doen aan de opdrachten, verdienden leerlingen verschillende ‘ingrediënten’ voor het Parkourfeest. Het einde van de week werd alleszins op een leuke manier gevierd!

Een week lang bewegen

Elke dag van de Parkourweek stond in het teken van een andere vaardigheid:

  • Maandag: springen
  • Dinsdag: kracht
  • Woensdag: evenwicht
  • Donderdag: uithouding
  • Vrijdag: de beloning, het Parkourfeest!

Al deze vaardigheden kwamen terug in de Parkourmove. Door deze coole move van Carli Gellings mee te dansen, begonnen leerlingen vol energie aan hun dag.

Parkourweek in beeld

De leerlingen van VBS Heilig Hartschool uit Oostende en van Sint-Pietersschool Adinkerke uit De Panne deden uitbundig mee met de Parkourmove:

De leerlingen van GO BS De Stappe uit Stabroek toonden hun uithoudingsvermogen door middel van een paardenimitatie:

Nog enkele leuke beelden: