Schrijf nu in als Octopusgemeente of Octopusschool – schooljaar 2022 – 2023

Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we de Vlaamse gemeenten en scholen uit om lid te worden van het Octopusplan. Het netwerk van leden bestaat uit 163 Octopusgemeenten en 1450 Octopusscholen, dat is meer dan de helft van de Vlaamse basisscholen. Een duidelijk signaal dat er veel aandacht gaat naar veilige, gezonde schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer.

Het Octopusplan, deelwerking van de Voetgangersbeweging, heeft een jarenlange expertise op vlak van duurzame mobiliteit en publieke ruimte. Onze organisatie ondersteunt leden bij hun vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen op dit vlak. Zo blijkt de nood aan kwalitatieve groene plekken, die beweging en ontmoeting stimuleren zeer groot. De komende jaren zal het Octopusplan, samen met haar leden, nog meer inzetten op kindvriendelijke en gezonde schoolomgevingen, met ontmoetingsplaatsen, beweegprikkels, groen en voldoende plaats voor stappers en trappers.

Het Octopus jaarthema ‘solidariteit‘ verwerken we in onze campagnes en activiteiten. Nu, meer dan ooit, besteden we extra aandacht aan samenhorigheid en verbinding. 

Scholen die aansluiten genieten heel wat interessante voordelenOctopusscholen doen jaarlijks mee aan de Strapdag, de wintercampagne Flits en de beweegcampagne Parkour in het voorjaar. Daarnaast krijgen ze toegang tot Octopus Verkeersl@nd, het platform voor verkeers – en mobiliteitseducatie en zijn er regelmatig acties en kortingen. Alle deelnemende scholen ontvangen een mooie materialenkit in september om met de campagnes aan de slag te gaan. De materialenkit bevat o.a. felbegeerde strapbandjes, affiches, schoolposters, stickerkaarten, stickers en veel meer. Lees meer over het lidmaatschap >

Inschrijven kan al vanaf € 75, – exclusief 21% btw, inclusief verzendkosten. Is de gemeente lid? Dan schrijven scholen op het grondgebied van die gemeente gratis in. Bekijk hier de actuele lijst Octopusgemeenten >

Schrijf de school zeker in vóór 20 juni 2022 want daarna komt er € 5 administratiekost bij.