Octopusplan werft aan

De coronacrisis zorgt voor een duidelijke wake up call: we moeten de ruimte waarin we leven anders organiseren. Onze samenleving moet op zoek naar nieuwe vormen van mobiliteit, er is nood aan kwaliteitsvolle woonbuurten op mensenmaat met meer ontmoetings-, speel- en beweegruimte. We moeten onze leefpatronen organiseren rondom meer groen en natuur, zorgzaam omspringen met elkaar en streven naar dialoog en betrokkenheid met en tussen mensen.

Met een gedreven creatief team en als lid van internationale, nationale, regionale en lokale kennisnetwerken, heeft de Voetgangersbeweging in Vlaanderen en Brussel een stevige positie in dit speelveld verworven. Zo lanceerden we reeds in 2005 het Octopusplan voor veilige schoolomgevingen. Met Infopunt Publieke Ruimte staan we mee aan de wieg van de mobipunten die in Vlaanderen voor de grote doorbraak staan, zijn we met Operatie Perforatie inspirator voor de ontharding van de bebouwde omgeving, Als kenniscentrum en netwerkorganisatie inspireren we alle Vlaamse lokale en bovenlokale besturen om in te zetten op kwaliteitsvolle publieke ruimte. Met de Zomerstraten verbeteren we samen met heel wat buurtgroepen  de buurtkwaliteit en samenhorigheid. Kortom, de Voetgangersbeweging is gangmaker van tal van spraakmakende projecten en beleidsinitiatieven.

Deze doelstellingen realiseren we met een multidisciplinair team van stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, verkeerskundigen, participatiedeskundigen en communicatie-experten.  

Omdat we ambitieus zijn voor de toekomst en geloven in de kracht van samenwerken, breiden wij de komende periode ons team aanzienlijk uit. Daarom zijn wij op zoek naar (m/v/x)

·        Landschapsarchitect/ruimtelijk ontwerper 

·        Campagneverantwoordelijke

·        Webontwikkelaar

·        Geograaf/GIS-expert

Vacaturebeschrijvingen onder de afbeeldingen.


Landschapsarchitect/Ruimtelijk ontwerper (senior en/of junior)

Je wordt ingezet om mee vorm te geven aan de inrichting van publieke ruimte, zowel op vlak van schoolomgevingen, de inrichting van Hoppinpunten en het uitwerken van nieuwe concepten voor (woon)straten. Je bent vertrouwd met het (3D-)ontwerpen van (publieke) buitenruimte en kan een idee of ontwerp overbrengen naar de opdrachtgever of klant. Je hebt minimum 5 jaar relevante werkervaring en affiniteit met ontwerp en inrichting van publieke ruimte. Je hebt voldoende maturiteit en verantwoordelijkheid om een project tot een goed einde te brengen. Ervaring met grafische ontwerpprogramma’s is een must. Na een beperkte inwerkperiode kan je zelfstandig aan de slag. Je wordt daarbij in eerste instantie ondersteund door een interne coach. Wil jij mee vorm geven aan de samenleving van de toekomst en geloof je in de kracht van publieke ruimte? Dan is deze functie absoluut iets voor jou.Webontwikkelaar

Als webontwikkelaar bij de Voetgangersbeweging werk je mee aan een breed palet aan projecten die voor jou telkens een specifieke uitdaging met zich meebrengt: van het opzetten van een informatieve campagnewebsite tot het mee vormgeven van een complexe data-architectuur. Als webdeveloper ben je eveneens verantwoordelijk voor het aanvullen en onderhouden van onze bestaande websites waaronder de Databank Publieke Ruimte. Je gaat een nieuwe uitdaging niet uit de weg en bent bereid verschillende alternatieve oplossingen te zoeken voor een probleem. Als ontwikkelaar heb je kennis van Office365, WordPress, HTML, CSS, PHP, SQL, Javascript, Git (via GIThub) en APIs (zowel extern als development). Affiniteit met de mobiliteitssector en ruimtelijke planning vormen een meerwaarde.


Campagneverantwoordelijke

Als campagneverantwoordelijke coördineer je een of meerdere van onze campagnes. Je bent organisatorisch sterk, deadlines maken jou niet nerveus en je kan planmatig werken, zowel zelfstandig als in teamverband. Je zet de campagnestrategie om in concrete acties. Dit in nauwe samenwerking met andere betrokken collega’s. Je bent het eerste aanspreekpunt voor externe partners zoals lokale besturen, wijkverenigingen, productleveranciers en begeleidt het volledige campagneproces van A tot Z. Dit omvat het bedenken van creatieve acties, het beheren van de planning, het schrijven van teksten en content voor de communicatiekanalen, het zoeken van leveranciers en partners, enzovoort. Ben jij die creatieve geest met goede sociale vaardigheden? Dan zijn we op zoek naar jou!


Geograaf/GIS-expert

Via een breed scala van projecten beschikt de Voetgangersbeweging over heel wat ruimtelijke data. Met minimum 3 jaar relevante ervaring heb je de nodige competenties om structuur en samenhang in deze datasets e brengen. Ook wordt je uitgedaagd om deze data te verrijken met andere databronnen en zo bijkomende toegevoegde waarde te creëren. Om daarin te slagen beschik je over voldoende gespecialiseerde kennis van geografische informatiesystemen. Theoretische en toegepaste kennis van Q-Gis of andere GIS-pakketten is dan ook essentieel. Kennis inzake mapping enerzijds en het ontsluiten van deze data anderzijds, zijn eveneens belangrijke vaardigheden. Kennis van ICT en web development zijn een pluspunt. Deze functie is weggelegd voor iemand die gelooft dat kwalitatieve data een belangrijk verschil kan maken en daar met kennis van zaken aan kan werken.


Wat bieden we?

Je bent betrokken bij tal van inspirerende projecten en als onderdeel van het team heb je impact op het lokale en bovenlokale beleidsniveau. Jouw inbreng maakt zo een wezenlijk verschil voor de samenleving. Je komt terecht in een open en multidisciplinair team dat jou als mens binnen jouw (sociale) context voorop stelt. Je bent tewerkgesteld binnen PC 329 en krijgt een mooie verloning met aanvullende extralegale voordelen. Het gaat om voltijdse functies (4/5de is bespreekbaar). Je werkt met fijne collega’s samen in een gezonde mix van thuis- en kantoorwerk (zodra dit laatste terug toegelaten is). Ons kantoor is gelegen in Berchem (Antwerpen) op 15’ wandelafstand van het station. De voertaal binnen de organisatie is het Nederlands, maar (buitenlandse) contacten in het Engels of Frans zijn gangbaar. Je wordt gestimuleerd en krijgt kansen om bij te scholen en opleiding te volgen.

Interesse?

Stuur uw motivatiebrief en CV voor 19 februari naar vacature@voetgangersbeweging.be