Strapwedstrijd XL

De opdracht: welke school maakt de coolste en grootste WK vlag!

Het Octopusplan, Sport Vlaanderen en Moev bedachten 15 knotsgekke WK uitdagingen voor de basisscholen in Vlaanderen. Eén van opdrachten is zeker niet eenvoudig. Maak de grootste WK vlag. Een ideale opdracht dus voor de Strapdag XL! 

Je hebt het zeker al gezien, de mooie luchtbeelden tijdens de koers op televisie. Wat is er leuker dan een mooie, kleurrijke vlag in beeld? Ga aan de slag met je klas en maak een reuzevlag om de wielrenners aan te moedigen. Gebruik lakens, maak alles aan elkaar, versier, teken slogans, … Kortom, wees creatief!!

Bekijk enkele tips en inspiratie.

Deelnemen aan de wedstrijd is eenvoudig!

  1. Neem een originele foto van je WK vlag. Dit kan vanuit de lucht of een ander tof perspectief! 
  2. Deel je foto via Facebook of Instagram met de hashtag #strapdagxl en tag steeds @octopusplan. Zet je profiel openbaar zodat we de inzending kunnen zien. 
    OF stuur de foto door via het online deelnameformulier hieronder.
  3. Win één van de mooie prijzen uit de prijzenpot!

De wedstrijd is afgelopen. 

Ontdek de winnaars van de Strapdag XL

Welke fantastische prijzen kan je winnen?

1x Bike@school per provincie

Win een ‘Bike@school’ uitleenpakket van ‘MOEV. Het pakket bevat een volledig uitgerust fietsvaardigheidsparcours met zelfs 5 trialbikes voor de meer vaardige fietser. Daarnaast zijn er handleidingen, lesfiches en meer op de website terug te vinden.biedt een leidraad over fietsvaardigheid, verkeer en mobiliteit in het secundair onderwijs. 

We geven 1 ‘Bike@school’ pakket per provincie weg!

Bekijk het ‘Bike@school’ pakket

 


Actieve dag in een Sport Vlaanderen centrum

Ontdek de vele sportcentra van Sport Vlaanderen. Heel het jaar door vormen deze centra het toneel voor sportkampen, weekendarrangementen, schoolsportdagen, … Elk centrum heeft een eigen sportaanbod, voor jong en oud, voor groot en klein. Iedereen is welkom. Via de website ontdek je het sportaanbod per centrum.

Scholen die meedoen aan de Strapwedstrijd XL maken kans op een leuke actieve dag in één van deze centra in Vlaanderen. 

Bekijk de centra

Een coole BMX freestyle initiatie voor je klas

BMX Freestyle daarentegen is een jurysport waarbij je spectaculaire sprongen en figuren uitvoert op vlakke stukken, obstakels en ramps, zoals in het skaten. Atleten krijgen punten voor uitvoering, moeilijkheidsgraad en originaliteit. Maak zelf kennis met deze coole sport via een initiatie BMX freestyle!