Schoolstraten, wegmarkeringen en schoolroutekaarten in Herenthout

In het kader van het traject ‘Verkeersveilige gemeente’ werkte de gemeente Herenthout samen met het Octopusplan aan kindvriendelijke schoolomgevingen. Dankzij deze samenwerking werden er schoolstraten gerealiseerd, wegmarkeringen in de schoolomgeving aangebracht en schoolroutekaarten met veilige schoolroutes opgesteld. Deze schoolroutekaarten op maat van de gemeente bieden ouders en leerlingen een handig overzicht van wat de veiligste routes naar school zijn. Er staat onder andere op vermeld welke trage wegen er zijn, waar de gevaarlijke kruispunten zich bevinden en of er eventuele parkeermogelijkheden zijn in de buurt van de school om het kind veilig af te zetten. Met deze maatregelen stimuleert de gemeente actieve verplaatsingen van jongs af aan. De apotheose van de samenwerking vond plaats op woensdag 20 september tijdens ‘Speelpret op de Met’ op de markt van Herenthout. Tijdens deze activiteit, die deel uitmaakte van de Week van de Mobiliteit, kregen voetgangers en fietsers de ruimte om te spelen, te fietsen en gezellig samen te zijn. Ook interesse in een begeleidingstraject om schoolomgevingen en -routes kindvriendelijker te maken?