Enkele tips om het dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te houden

Beste websitebezoeker

De Voetgangersbeweging/Octopusplan/Infopunt Publieke Ruimte geeft gevolg aan het advies om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden zodat de verspreiding van het coronavirus maximaal wordt ingedijkt. De aanwezigheid op ons kantoor is daardoor beperkt. Alle medewerkers zijn tijdens de kantooruren bereikbaar via mail en telefoon. Door ons samen tijdelijk anders te organiseren, kunnen we in het ‘post-coronatijdperk’ de draad weer opnemen.

De impact van de coronacrisis zal pas over enkele weken duidelijk worden. De Voetgangersbeweging wil in tussentijd haar maatschappelijke rol verder opnemen. Hieronder geven we enkele tips om het dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te houden.

Neem je tijd en ga te voet

Het gebruik van het openbaar vervoer wordt afgeraden en samen in één auto kruipen is op dit moment ook niet verstandig. Wie fysiek fit is kan overwegen om langere afstanden dan gebruikelijk te voet af te leggen. Op een halfuur leg je 2 tot 3 km af, over 5 tot 6 km doe je te voet ongeveer een uur. Wandelen is een bewezen remedie om fysieke en mentale weerstand op te bouwen. Door meer te voet te gaan verlies je geen tijd maar win je aan fitheid. Deel jouw voetgangersmoment met #iedereenvoetganger.   

Veilig op stap

Er wordt aangeraden minimaal twee meter afstand te houden van andere mensen maar dat betekent niet dat je niet meer mag buiten komen. Veel publieke ruimten en natuurgebieden zijn ideaal om te wandelen terwijl je toch voldoende afstand kan houden van andere mensen. Op onze Databank Publieke Ruimte staan honderden plekken in Vlaanderen die een bezoek waard zijn. Trek je de natuur in? De vogels bereiden zich volop voor op de lente. Er bestaan heel wat apps om vogelgeluiden te herkennen. Wie weet, ben je binnenkort wel een echte amateur-ornitholoog! Deel jouw voetgangersmoment met #iedereenvoetganger.  

Teken of maak een octopus

Nu de scholen gesloten zijn, hebben kinderen hebben het vaak moeilijk om thuis de verveling te doorbreken. We nodigen hen uit om een octopus te knutselen of te tekenen. De zoekterm ‘octopus knutselen’ geeft in Google en Pinterest heel wat inspiratie. Teken je liever? Via Google afbeeldingen vindt je honderden voorbeelden. Of kijk eens op de Octopuswebsite en maak een knutselwerk of tekening van een heuse Octopuspaal! Stuur jouw tekening of foto naar info@octopusplan.be en maak kans op een mooie prijs!