Octopusgemeenten

Wat is een Octopusgemeente?

Octopusgemeenten zijn gemeenten die zich aansluiten als lid bij het Octopusplan. Een lidmaatschap houdt in dat de gemeente de lidmaatschapsbijdragen voor de Octopusscholen op het grondgebied van de gemeente (en deelgemeente) op zich neemt. Zo dragen gemeentebesturen een steentje bij zodat de bijdragen voor de scholen wegvallen.

Wat betekent dit concreet?

De gemeente geeft via het inschrijfformulier aan dat ze de scholen financieel wenst te ondersteunen. Gemeenten betalen het laagste ledentarief per vestiging, ongeacht het leerlingenaantal: € 60 (excl.btw, incl.verzending). De materialen worden opgestuurd naar de gemeente of naar de scholen zelf (afhankelijk van het aantal pakketten). Elke Octopusgemeente ontvangt een pakketje zichtmateriaal.

Hoe schrijven de scholen zich in?

Scholen kunnen zich steeds zelf inschrijven, de gemeente hoeft hier niets voor te doen.

Bij scholen die reeds inschreven, valt de lidmaatschapsbijdrage automatisch weg. Enkel de optioneel bestelde materialen worden aan de school gefactureerd.
>  Scholen die nog niet zijn ingeschreven, kunnen bij lidmaatschapstarief de optie ‘ondersteuning gemeente’ aanduiden (€ 0,0). Zij kunnen voor eigen rekening nog optionele zaken bijbestellen.

Meer dan 100 Octopusgemeente voor het komende schooljaar. >Bekijk hier de lijst.

> Schrijf uw gemeente in als Octopusgemeente