Octopusgemeenten

Wat is een Octopusgemeente?

Gemeenten die aansluiten als lid engageren zich om de lidmaatschapsbijdragen van de Octopusscholen op het grondgebied over te nemen. Scholen krijgen zo de kans om zich gratis aan te sluiten bij het Octopusplan. 
De gemeente geeft met het lidmaatschap een sterk signaal naar scholen, ouders, inwoners en andere gemeenten.

Tarieven – inschrijven

De gemeente schrijft zich in via het online inschrijfformulier. Gemeenten betalen het laagste ledentarief per vestiging, ongeacht het leerlingenaantal: € 70 (excl.btw, incl.verzending).*

Bekijk hier wat er in het lidmaatschap voor de scholen zit >

Verzending materialen

De materialen worden in september opgestuurd naar de gemeente of naar de scholen zelf (afhankelijk van het aantal pakketten). Elke Octopusgemeente ontvangt een pakketje zichtmateriaal.

Hoe schrijven de scholen zich in?

  • Scholen schrijven zich steeds ZELF in via onze website.
  • Zodra de gemeente is ingeschreven, verschijnt de gemeente automatisch in de online lijst en kan de school meteen zien dat ze gratis kunnen inschrijven.
  • Breng de scholen op de hoogte dat de gemeente ondersteunt, gebruik hiervoor de voorbeeldtekst>.
  • Reeds ingeschreven scholen: de lidmaatschapsbijdrage valt automatisch weg. U hoeft hier niets voor te doen.

> Schrijf uw gemeente in als Octopusgemeente 2019-2020

> Bekijk hier de lijst Octopusgemeenten 2018-2019.


*Het Octopusplan kiest voor duurzaamheid.

Het lidmaatschap per schoolvestiging is vanaf volgend schooljaar € 5 duurder. Dit komt omdat het Octopusplan de duurzame kar trekt. De siliconen strapbandjes worden namelijk ingeruild voor een duurzame variant. Het nieuwe bandje bestaat uit gerecycleerd PET materiaal en wordt in België geproduceerd. Scholen en gemeenten gaven reeds aan een deel van deze meerkost te willen dragen ten voordele van duurzame materialen. De overige kosten worden door het Octopusplan gedragen.