Octopusgemeenten

Wat is een Octopusgemeente?

Octopusgemeenten zijn gemeenten die zich aansluiten als lid bij het Octopusplan. Een lidmaatschap houdt in dat de gemeente de lidmaatschapsbijdragen voor de Octopusscholen op het grondgebied van de gemeente (en deelgemeente) op zich neemt. Zo dragen gemeentebesturen een steentje bij zodat scholen gratis kunnen toetreden als lid.

Wat betekent dit concreet?

De gemeente schrijft zich in via het online inschrijfformulier. Gemeenten betalen het laagste ledentarief per vestiging, ongeacht het leerlingenaantal: € 65 (excl.btw, incl.verzending). De materialen worden opgestuurd naar de gemeente of naar de scholen zelf (afhankelijk van het aantal pakketten). Elke Octopusgemeente ontvangt een pakketje zichtmateriaal.

Hoe schrijven de scholen zich in?

Scholen kunnen zich steeds zelf inschrijven, de gemeente hoeft hier niets voor te doen. Het is aan te raden om de scholen een mail te sturen dat de gemeente de Octopusscholen ondersteunt zodat ze op de hoogte zijn dat ze gratis kunnen inschrijven.

Bij scholen die reeds inschreven, valt de lidmaatschapsbijdrage automatisch weg. Enkel de optioneel bestelde materialen worden aan de school gefactureerd.
>  Scholen die nog niet zijn ingeschreven, kunnen bij lidmaatschapstarief de optie ‘ondersteuning gemeente’ aanduiden (€ 0,0). Zij kunnen voor eigen rekening nog optionele zaken bijbestellen.

> Bekijk hier de lijst.

> Schrijf uw gemeente in als Octopusgemeente