Praktijksessie Dode Hoek

Educatie over de gevaren van de dode hoek is onmisbaar! Elk dodehoekongeval is er één teveel. Het Octopusplan biedt scholen en gemeenten praktijksessies Dode Hoek aan, geschikt voor de derde graad lager onderwijs. De leerlingen nemen ook zelf plaats achter het stuur van een echte vrachtwagen met oefeningen in en rondom deze grote ‘tientonner’. Bekijk onderaan de voorwaarden en informatie over het praktisch verloop van de sessie.

Win een Praktijksessie Dode Hoek mét vrachtwagen!

Jaarlijks kunnen 20 scholen een praktijksessie dode hoek winnen. Het Octopusplan voorziet voor de winnaars het volledige pakket rond dode hoek mét vrachtwagen van onze partner SUEZ. Winnen kan door deel te nemen aan de wedstrijden van o.a. de STRAPDAG en de FLITS-campagne.

Categorieën: ,

Beschrijving

Een praktijksessie Dode Hoek ziet er als volgt uit:

  • Theorie en uitleg in de klas (+/- 20 min).
  • Opsplitsen in kleinere groepjes: activiteiten via een doorschuifsysteem.

Er zijn 4 mogelijke activiteiten:

  • Oefeningen in en rond een echte vrachtwagen. (vaste activiteit)
  • Oefeningen en spelletjes ontdekken op het online leerplatform van Octopus Verkeersl@nd.
  • Verschillende verkeerssituaties in detail bekijken en bespreken met de Octopus tafelopstelling.
  • Een sensibiliserende poster ontwerpen om in de klas of schoolgangen te hangen.

(Het aantal verschillende activiteiten en de duur ervan is afhankelijk van het aantal leerlingen.)

Voor meer informatie contacteer info@octopusplan.be. De Octopusbegeleiders werken samen met u een aangepast plan en tijdsschema uit.

 

Enkele voorwaarden voor de praktijksessie:

  • De gemeente of school zorgt voor de vrachtwagen.
  • Een leerkracht of iemand anders begeleidt één van de optionele activiteiten (het Octopusplan geeft de oefeningen vooraf door).
  • Om de timing niet in het gedrang te brengen, dient de plaats voor de vrachtwagen in de nabijheid van het leslokaal te zijn.


Tarief met 1 begeleider vanuit het Octopusplan:

Een sessie is gepast voor een maximum aantal van ongeveer 30 leerlingen. Kostprijs: €250 + verplaatsingskosten (€0.3/km).
Indien u een groter aantal leerlingen wil laten deelnemen, kan u een sessie bijboeken aan €200. Op een voormiddag kunnen er maximaal twee sessies aan een totaal van ongeveer 60 leerlingen gegeven worden.