Strapdag XL voor secundair onderwijs

Tieners en jongvolwassenen strappen mee op de Strapdag!
#strapdagxl

De Strapdag is al jaren een groot succes in het basisonderwijs. Voor het eerst trekken we het concept van de Strapdag door naar het secundair onderwijs. Dat stappen en trappen goed is voor de gezondheid is algemeen geweten. Jonge kinderen sensibiliseren rond actieve verplaatsingen is belangrijk, maar het is minstens even belangrijk om ook tieners en jongvolwassenen te stimuleren om bewust te kiezen voor het juiste vervoersmiddel op het juiste moment. Vaak verplaatsen deze jongeren zich al duurzaam. Getuigen daarvan zijn volle fietsenstallingen in de school en stromen voetgangers vanaf de bushaltes of het treinstation. Strapdag XL benadrukt deze positieve vibe en de voordelen van een actieve levensstijl!

Het Octopusplan roept alle secundaire scholen op om mee te doen aan de Strapdag XL op vrijdag 17 september.  In Vlaanderen doen jaarlijks bijna 1400 basisscholen mee aan de campagne. Het doel is dit bereik te vergroten met de secundaire scholen en zo naast een voelbaar verschil op de weg ook de samenhorigheid te vergroten.

De Strapdag bestaat dit jaar 15 jaar en koppelt dit aan het thema ‘Wereldkampioenschap Wielrennen’. Voor elke verjaardagskaars staat een WK opdracht voor de basisscholen.
Voor de secundaire scholen nemen we één grote uitdaging over: ‘Maak de grootste WK vlag’. Scholen die meedoen en een foto posten van deze opdracht maken kans op coole prijzen. Denk bijvoorbeeld aan een freestyle BMX of skate initiatie op school.

 

Ontdek de winnaars van de Strapwedstrijd XL

 


Met ondersteuning van: