Webinar 29/04: Hoe werk ik mee aan een veilige schoolomgeving?

Een schoolomgeving is minstens 2 keer per dag een ingewikkeld kluwen van auto’s, bussen, vrachtwagens met daartussen fietsers en voetgangers. Dit gaat gepaard met uitlaatgassen, veel lawaai- en geurhinder, gevaarlijke situaties, … Er heerst een drukte van jewelste. Verkeer is noodzakelijk om ergens te geraken, op school, bij vrienden, bij de sprotclub, … Maar teveel verkeer heeft echter nadelen op vlak van gezondheid, klimaat en mobiliteit. Meestal zijn het directies en oudercomités die deze problematiek aankaarten bij gemeentebesturen. Maar ook leerlingen kunnen een handje toesteken!

Kortom, tijdens deze webinar kom je te weten hoe je als leerling kan meewerken aan een veilige en gezonde schoolomgeving.

Wanneer

Donderdag 29/04/2021 van 13.30u  tot 14.30u

Voor wie?

Alle leerlingen van de derde graad basisonderwijs en alle leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs.

Door wie?

Professor Thomas Van Outrive is de gastspreker. Hij is verbonden aan de Onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling en lid van het Urban Studies Institute aan de Universiteit van Antwerpen. Hij werkt ook mee aan het burgerwetenschapsproject Straatvinken, www.straatvinken.be .

Schoolomgeving De Appelboom in Branst – voor
Schoolomgeving De Appelboom in Branst – na


SCHRIJF HIER IN VOOR DE WEBINAR

Inschrijving webinar 'Hoe werk ik mee aan een veilige en gezonde scholomgeving? '

  • Via dit e-mailadres ontvangt u de link naar de webinar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *