Octopusschool

Samen bouwen aan de schoolomgeving van morgen (‘Schoolomgeving 2.0’)

Het Octopusplan wil werk maken van veilige maar vooral ook gezonde, groene schoolomgevingen die duurzame mobiliteit en ontmoeting stimuleren. Dat scholen, gemeenten en burgers bewust zijn van het belang van een gezond klimaat en gezonde lucht, zien we aan de vele klimaatmarsen en de groeiende belangstelling voor schoolstraten. Gezonde, groene schoolomgevingen zijn een speerpunt in de werking van het Octopusplan.

Het Octopusplan kon dit schooljaar rekenen op 1500 Octopusscholen en maar liefst 140 Octopusgemeenten. Onze leden scharen zich achter de boodschap en doelstellingen van het Octopusplan.

Octopusscholen zijn herkenbaar aan het Octopuslabel

Elke Octopusschool ontvangt (het eerste aansluitingsjaar) een mooi label voor aan de schoolpoort. Jaarlijks bezorgen we een nieuw stickertje met het schooljaar erop (in de materialenkit, op de begeleidende brief). Dit dient de school op het label te kleven. Door het label op een zichtbare plaats uit te hangen, maak je aan (groot)ouders en andere betrokkenen kenbaar dat de school werk maakt van de Octopus doelstellingen.