Leden

Samen bouwen aan de schoolomgeving van morgen (‘Schoolomgeving 2.0’)

Sinds enkele jaren kunnen scholen en gemeenten lid worden van het Octopusplan. Onze leden scharen zich mee achter de boodschap van het Octopusplan en engageren zich om samen werk te maken van duurzamer woon-schoolverkeer en veiligere schoolomgevingen. 

Het Octopusplan streeft sinds 2005 naar duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen en –routes. Gezien de groeiende vervoersvraag en een voornamelijk autogerichte invulling van de ruimte rondom scholen, zien we een aantal problemen in omvang toenemen. Om hierop een antwoord te bieden werd het concept ‘Schoolomgeving 2.0’ gelanceerd.

‘Schoolomgeving 2.0’ is een nieuwe kijk op schoolomgevingen met aandacht voor:

  • Duurzame mobiliteit
  • Vergroening en luchtkwaliteit
  • Beweging en recreatie
  • Participatie en samenwerking

Bekijk onze visie>

Samen met onze leden (>130 Octopusgemeenten en >1300 Octopusscholen) willen we in de komende twee legislaturen via kleine stappen naar een gezonde, aangename en veilige schoolomgeving, de ‘Schoolomgeving 2.0’, evolueren.

 

Scholen die lid zijn doen jaarlijks mee aan o.a. de Strapdag, FLITS en Parkour (incl. mooi materialenpakket) en ontvangen daarbovenop nog heel wat andere voordelen.
Lid worden kan al vanaf € 65,-excl.btw per vestiging/schooljaar.
> Meer informatie over het Octopusschool-lidmaatschap.

Gemeenten die lid zijn, ondersteunen de Octopusscholen op hun grondgebied waardoor de scholen zich gratis kunnen aansluiten bij het Octopusplan.
> Meer informatie over het Octopusgemeente-lidmaatschap.

 

Samen maken we er werk van!