High 5

High 5 staat voor leuke verkeersacties voor en door leerlingen van het secundair onderwijs!

Leerlingen geven een warm welkom op de Strapdag #welkomstactie #high5

Het Octopusplan streeft reeds 12 jaar naar duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Via kleurrijk straatmeubilair, een eigen lesmethode, leuke campagnes zoals de Strapdag en Flits is het Octopusplan in menig basisscholen een vaste waarde. Voor het eerst lanceert het Octopusplan nu ook een verkeerscampagne ‘High 5’ gericht naar het secundair onderwijs met de doelstellingen:

  • Engagement en verantwoordelijkheidszin van jongeren in het verkeer stimuleren
  • Duurzame mobiliteit bij jongeren stimuleren
  • Aandacht vragen voor eigen gedrag doordat ze als ‘rolmodel’ fungeren naar de lagere scholen
  • Jongeren in een positief daglicht zetten op vlak van verkeer

Uniek aan de campagne is dat jongeren op een positieve manier gestimuleerd worden om zich verantwoord te gedragen in het verkeer. Vaak worden jongeren met de vinger gewezen of gaan de acties enkel over zichtbaarheid of het rijbewijs. ‘High 5’ geeft de leerlingen een ‘ambassadeursrol’ en laat hen leuke acties begeleiden op een nabijgelegen lagere school (of meerdere). Denk maar aan een fietscontrole, een welkomstactie, een telling edm. De leerlingen van het lager – en secundair onderwijs slaan met ‘high 5’ de handen in elkaar rond het thema verkeer en mobiliteit.

Ontdek de High 5 acties:

Via kant-en-klare materialen kan de secundaire school meteen aan de slag om bij een nabijgelegen lagere school (of meerdere) de acties te plannen en uit te voeren. De school is vrij om de acties in te plannen, vorm te geven en samen met de lagere school uit te voeren.

  1. Welkom Strappers op vrijdag 20 september>
  2. Fietscontrole>
  3. Modal Split telling (hoe komen de leerlingen naar school, maart)
  4. Verkeerstelling (14 mei 2020)
  5. Duurzame mobiliteit en modal shift (debat, datum naar keuze)