Waarom Parkeerplaats Vrij?

waarom parkeerplaats vrij

Minder parkeerplaatsen aan een schoolpoort heeft heel wat voordelen. In de eerste plaats is er een merkbaar verschil in de luchtkwaliteit, net als bij schoolstraten. Dit is een pak gezonder voor de leerlingen. Verder is het veel mooier in het straatbeeld om bijvoorbeeld bloembakken of plantentuintjes in de straat te hebben, tegenover stilstaande auto’s. Doordat auto’s niet meer vlak voor de schoolpoort een parkeerplaats hebben, zal er minder zoekverkeer zijn. Dit zorgt voor meer veiligheid in de directe schoolomgeving.

Door parkeerplaatsen iets verderop te gebrtuken, moeten àlle leerlingen een stukje te voet gaan. Iedereen profiteert dus van de frisse buitenlucht voor en na school, ook kinderen die met de auto komen. Dat is goed voor de fysieke gezondheid en zorgt ervoor dat kinderen ’s ochtends fris en monter in de klas zitten. Ideaal voor de concentratie!

Maakt de school van de vrijgekomen parkeerplaats een echte ontmoetingsplaats? Door leuke (babbel)banken, kleine speeltuigen zorgt de school/gemeente ervoor dat ouders en leerlingen met plezier even voor de school blijven hangen. De perfecte gelegenheid om sociale contacten op te bouwen.