Volg de stappen

Stap 1: Bespreek met de betrokkenen en breng de ouders op de hoogte

Bespreek de campagne vooraf met de betrokkenen (leerkrachten, oudercomité, verkeerswerkgroep,…). Breng de ouders op de hoogte van de campagne via een e-mail, de nieuwsbrief of druk de brieven af. Kondig de campagne ook aan via de website, facebookpagina, enz. Alle voorbeeldsjablonen kan u via de knop hieronder downloaden.

Stap 2: Hang de klasposters op en bedeel de spaarkaarten

Verdeel de klasposters, spaarkaarten en stickervellen onder de verschillende klassen (1 poster per klas, 1 spaarkaart per leerling en 10 stickers per leerling). Hang de poster op ooghoogte van de leerling. Elke leerling kleeft zijn/haar spaarkaart op de poster.

Stap 3: Controlemomenten

Elke school bepaalt het aantal controlemomenten zelf. Op de spaarkaarten zijn tien vakjes voor een sticker voorzien (indien u meer controles voorziet, kan u verder op de achterzijde van de kaart kleven). Tussen de herfst-en krokusvakantie wordt er op onaangekondigde tijdstippen aan de schoolpoort gecontroleerd. Bespreek vooraf wanneer de controles plaatsvinden, wie de controle zal uitvoeren en waarop er zal worden gecontroleerd (fluohesje, fietslicht, helm, duurzaam naar school …).

Stap 4: Beloningen

We geven de scholen tips om zelf te zoeken naar extraatjes waar elk kind van kan genieten en leggen de nadruk op leuke, gezonde en verantwoorde beloningen.

  • Voorzie bijvoorbeeld extra speeltijd, extra tijd voor film of ontspanning.
  • Geef gezonde versnaperingen (b.v. fruitsatés)
  • Spaar met de school samen voor een FLITS FEEST (leuk in combinatie met Carnaval). Enkel indien alle kinderen van de school samen een bepaald aantal stickers hebben verzameld wordt er een leuk feest gegeven voor de krokusvakantie
  • Werk met een wisselbeker tussen de FLITS klassen.
  • Voorzie een eigen gadget of vraag ondersteuning via de gemeente of andere partijen (oudercomité, lokaal bankkantoor,…). Octopusscholen krijgen ook korting op de flits gadgets en hesjes (zolang de voorraad strekt)

Stap 5: FLITSTEAMS

Bekijk de planning van de flitsteams of meld u zelf aan als flitsteam.

<button> Meer informatie </button>

Stap 6: Doe mee aan de wedstrijd

Octopusscholen die meedoen aan FLITS kunnen meedoen aan de wedstrijd met hun klas om leuke educatieve klasprijzen te winnen.

<button> Meer informatie </button>

Stap 7: Organiseer een slotmoment

De campagne eindigt net voor de krokusvakantie. Combineer dit met een leuk slotmoment waarop de beloningen worden bedeeld of organiseer een fluo carnavalfuif als leuke afsluiter van de campagne.