Asse plaatst Octopusthermoplasten

Na Leuven is ook de gemeente Asse gestart met de aanbreng van de gloednieuwe Octopusthermoplasten. De kleurrijke en vrolijke vormen maken de schoolomgeving kindvriendelijk en herkenbaar. Het woord ‘school’ staat duidelijk leesbaar op de weg en sensibiliseert zo de weggebruikers. De markeringen vormen het eerste zichtbare resultaat in een breder plan voor meer verkeersveiligheid en kindvriendelijk schoolomgevingen.

Het Octopusplan werkt sinds vorig schooljaar samen met de gemeente Asse aan kindvriendelijke en veiligere schoolomgevingen. De markeringen en ingrepen die gepland staan, zijn het gevolg van de Octopusbevraging die vorig jaar liep in de Assese scholen

 

 

Octopuspalen, thermoplasten, fietsstraten en educatieve stoeptegels.

Aan elke school komt een tweede Octopuspaal en komen er Octopusthermoplasten op het wegdek. De gemeente start ook een project met de educatieve stoeptegels aan de kleuterschool. Deze vrolijke stoeptegels in verschillende thema’s brengen een duidelijke boodschap over naar kleuters.

Octopusfolder

Om alle ouders goed op de hoogte te brengen van de aanpassingen, werd per school een Octopusfolder opgemaakt. De ingrepen staan op een kaartje aangeduid. Verder bevat de folder tips en regels en een leuke tekenwedstrijd voor kinderen.

 

Contacteer het Octopusplan voor meer informatie.