Thermoplasten

Binnen de visie ‘Schoolomgeving 2.0’ ontwikkelde het Octopusplan een reeks van thermoplasten die de schoolzone afbakenen. Deze bestaan uit enkele vierkante, gekleurde blokken die de verschillende lagen van de schoolomgeving voorstellen (groen, beweging, duurzame mobiliteit, participatie), een blok met ’30’ en het woord ‘SCHOOL’, duidelijk leesbaar op de weg.

Pilootgemeenten Leuven en Asse

In Leuven en Asse werden de allereerste Octopusthermoplasten aangebracht. Binnenkort kunnen ook andere gemeenten starten met het project. Tijdens de studiedag ‘Schoolomgeving 2.0’ op 16 november in Leuven komt de strategie aan bod en is er mogelijkheid om tijdens de wandeling een schoolomgeving in Leuven met de thermoplasten te bekijken. Inschrijven kan nog steeds.

 

Technische informatie

Deze thermoplasten horen samen in een set, maar er zijn verschillende legposities mogelijk. De thermoplasten zijn eenvoudig en snel aan te brengen en kennen een lange levensduur. Door de grote duurzaamheid is het geschikt voor zones met intensief verkeer en is het bestand tegen benzine, olie, sneeuw en vorst. Het kan op zeer uiteenlopende ondergronden worden aangebracht en dankzij de glasparels is het lichtweerkaatsend. Bovendien bevat het geen enkele stof die schadelijk is voor het milieu (niet tijdens het aanbrengen, noch erna of tijdens het verwijderen).

 

          

Ook interesse in de Octopus thermoplasten? Neem contact op met het Octopusplan.


Persartikels:
-Schoolbuurten worden veiliger en opvallender

-Veiliger naar school dankzij Octopus 2.0

HLN 31 augustus leuven kleurt schoolstraten