Voordelen Octopusschool

Een Octopusschool geniet tijdens het schooljaar van heel wat voordelen!

Als lid van het Octopusplan geniet u van heel wat voordelen om het schooljaar in te vullen met leuke, kant-en-klare campagnes, educatie en materialen. Jaarlijks trachten wij het lidmaatschap verder uit te breiden met extra materialen, kortingen en andere voordelen.

Elke Octopusschool kan rekenen op onderstaande materialen en voordelen binnen het lidmaatschap. De materialen voor de Strapdag en de FLITS worden begin september verzonden. De Parkour-handleiding mag de school in het voorjaar verwachten. Het platform is vanaf september beschikbaar voor alle Octopusscholen.

Lid worden kost tussen de € 60 en de € 75,- excl.btw (afhankelijk van het leerlingenaantal) en wordt vaak door het gemeentebestuur overgenomen zodat de school gratis kan inschrijven. Meer informatie over de tarieven.

 

STRAPDAG – stappen en trappen naar school

Vrijdag 22 september (jaarlijks tijdens de week van de mobiliteit): alle kinderen stappen en trappen naar school. De strapdag is al meer dan tien jaar een vaste waarde op de schoolkalender. Deze dag komen ruim 300.000 kinderen te voet of met de fiets naar school. De schoolomgeving is aangenaam vertoeven en kinderen en ouders ervaren de positieve effecten van een duurzame verplaatsing. Vaak is het haalbaar om één keer in de week te strappen. Naar jaarlijkse traditie is er voor elke Octopusschool een goedgevulde strapkit voorzien met kleurrijke strapbandjes voor de leerlingen, ballonnen, een tof straplied en nog veel meer.

Inhoud strapkit:

 • Bladwijzer voor elke leerling
 • Strapbandje voor elke leerling
 • 3x affiches
 • Pakje met 50 strapballonnen
 • Nieuwe straplied op single
 • Strapbanner (optioneel, apart te bestellen)

> Meer informatie over de Strapdag

 

FLITS tijdens de donkere winterperiode

Tussen herfst- en krokusvakantie: FLITS wil de verdubbeling van het autogebruik in de winter tegengaan en het belang van zichtbaarheid in de donkere winterperiode benadrukken. Leerlingen sparen stickers op een spaarkaart. FLITS teams over Vlaanderen belonen kinderen te voet of met de fiets op weg naar school.

 

Inhoud Flitskit:

 • FLITS kaart (A5) voor elke leerling
 • 4 Octopus stickers voor elke leerling
 • Schoolposter met de opdrachten
 • 3 affiches
 • Flitshesjes, Flitsgadgets (optioneel, apart te bestellen)

> Meer informatie over FLITS

 

Campagne Parkour in mei

Parkour zorgt in de maand mei voor beweging in openlucht, binnen en buiten schooltijd. Leerlingen zitten volgens recente onderzoeksresultaten bijna 9 uren stil. Met Parkour stimuleren we beweging en leren de kinderen de schoolomgeving beter kennen om hen zo te motiveren zich duurzaam te verplaatsen. Een volledig uitgewerkte handleiding voor de turnleerkracht (oefeningen volgens de eindtermen, online instructiefilmpjes, een parkourdiploma en een wedstrijd).

 • Handleiding Parkour met turnoefeningen volgens de doelen en eindtermen
 • Online instructiefilmpjes met Nico
 • Wedstrijd Parkour
 • Parkourdiploma’s (online te downloaden)

> Meer informatie over Parkour

OCTOPUS VERKEERSL@ND – een heel schooljaar toegang tot het digitale leerplatform

Leerkrachten en leerlingen krijgen naast de campagnematerialen een schooljaar toegang tot het digitale leerplatform Octopus Verkeersl@nd. Per graad zijn er leuke oefeningen (rebus, kruiswoordraadsels), toetsen, filmpjes, knutselsjablonen, schoolroutes op kaart, en nog veel meer voorzien.
> Meer informatie over het platform

 

 

KORTINGEN EN ANDERE VOORDELEN

Octopusscholen ontvangen heel wat kortingen en voordelen tijdens het schooljaar. Ontdek via de webwinkel alvast de categorie ‘Octopusscholen’ waar u materialen aan korting kan bestellen. Scholen krijgen ook korting op een Octopus Verkeersshow en kunnen de Octopus mascotte gratis uitlenen (mits borg) op aanvraag en naargelang beschikbaarheid.
> webwinkel

 


> tarieven en lid worden